Het Belang van Limburg

Dedecker gaat internatio­naal

-

Douwe Dedecker is nog maar negen jaar en dit is pas zijn eerste volledige seizoen in de karting. Maar toch mag de Breeënaar zich al vice-kampioen van Europa noemen en zondag kan daar in Genk een Belgische titel bijkomen. Volgend jaar rijdt hij in Italië, want in het mekka van de karting staan de teams in de rij om hem in te lijven. Douwe Dedecker staat riant op kop in de Micro Max-klasse van de BMC, maar zondag moet hij de klus klaren zonder zijn vaste coach Rick Dreezen. De beroepskar­ter is halsoverko­p naar Australië geroepen voor een testsessie. Maar ook zonder coach moet het zondag lukken, want finishen volstaat. “Rick is stand-by. Indien nodig mag Douwe hem altijd bellen”, vertelt mama Ilse.

Het gaat snel bij de piepjonge Dedecker. Zijn titel van vice-kampioen van Europa leverde al een ticket voor Dubai op voor een race op 6 december. De Sint kwam vroeg dit jaar. Als hij het zondag haalt, komt ook het WK in Portugal nog op hem af. “Volgend jaar rijdt Douwe sowieso twaalf weekends in Italië. Sinds dat EK in Oostenrijk is er veel interesse. We onderhande­len nog met drie teams, maar hij is al ingeschrev­en.”

Dedecker voetbalde even bij Bree, maar ontdekte de karting op een Club House-kennismaki­ng in Genk. “Hij kart heel graag en is al heel lang geobsedeer­d door de F1. Hij neemt alle wedstrijde­n op en blijft maar kijken. Hij kent Max Verstappen vanop de kartbaan in Genk. Zelf F1 rijden is zijn grote droom.”

 ??  ??
 ?? FOTO ’S HBVL ?? Douwe Dedecker voor zijn teamgenoot Tom Braeken. Inzet: Tuur Stalmans.
FOTO ’S HBVL Douwe Dedecker voor zijn teamgenoot Tom Braeken. Inzet: Tuur Stalmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium