Het Belang van Limburg

“Nog plaats voor een beker”

Nichtjes Marie en Kaat Bongaers zijn er weer bij

- Johan MULDERS

De 25ste editie van ons jeugdsterr­encircuit krijgt dit weekend zijn bekroning op de velden van GT Tessenderl­o. Enkel de vier eersten van de eindstand mogen deelnemen aan deze Masters. Ook de nichtjes Marie en Kaat Bongaers van TC Basveld zijn van de partij. Vooral voor Marie zijn de Masters een jaarlijkse afspraak.

Kaat heeft ook aan badminton en atletiek gedaan, maar nu krijgt tennis toch de voorkeur

“Dat kan je wel zeggen, want ze doet voor het vierde jaar op rij mee aan de Masters”, zegt mama Els Greunlinx trots. “Enkel in het eerste jaar dat ze meedeed aan het jeugdsterr­encircuit kon zij zich niet plaatsen. Ze was toen nog maar net tornooien aan ’t spelen. Een jaar later werd ze al Vlaams interclubk­ampioen bij de negenjarig­en, met Elien Jolling. Dat was haar grote doorbraak, want tennissen doet ze al vanaf haar kleuterjar­en. Het is trouwens de enige sport die ze beoefent.” De Masters kon de 12-jarige Marie nog nooit winnen. Ook dit seizoen nam ze nochtans deel aan elf jeugdsterr­entornooie­n.

“Ze speelde regelmatig in beide reeksen mee en in de laagste reeks bereikte ze meermaals de finale. Een plaatsje veroveren op de Masters is telkens haar doel en ook dit jaar is het weer gelukt.”

Ook haar nichtje Kaat is van de partij bij de 15-jarigen. “Ze trainen nu ook één keer per week samen op TC Basveld. Marie was daarvoor bij Tenkie”, vult Inne Beckers, mama van Kaat, aan. “Kaat speelt voor de derde keer de Masters. Eén keer moest ze forfait geven. Dit jaar werd ze Vlaams interclubk­ampioen bij de 15-jarigen, met de zusjes Sara en Ellen Franssens. Haar seizoen is sowieso al geslaagd. Ze heeft in het verleden al diverse sporten beoefend, zoals badminton en atletiek, maar tennis krijgt nu toch de voorkeur. Al haar trofeeën bewaart ze op

Mama Inne BECKERS haar slaapkamer, maar er is zeker nog plaats voor een beker”, lacht Inne.

Praktische info

De Masters worden gespeeld op de terreinen van GT Tessenderl­o. Yvo Carmans zorgt voor het goede verloop van het tornooi. Op zaterdag worden de halve finales gespeeld en op zondag de troosting en de finales. Vanaf 16 uur worden de prijzen uitgereikt. Zowel de winnaars van de Masters als van de reguliere competitie worden gehuldigd.

Dit jaar namen 2.774 spelers deel aan de 24 tornooien van het jeugdsterr­encircuit. Met 242 inschrijvi­ngen is TC Tenkie het grootste sterrentor­nooi.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Marie en Kaat Bongaers.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Marie en Kaat Bongaers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium