Het Belang van Limburg

Sofie Geusens doet gooi naar Limburgse titel

“Meer hogere reeksen a.u.b.”

- Johan MULDERS

Na de Masters voor de enkelreeks­en organiseer­t het gewest voor de eerste keer de Masters van het dubbelcrit­erium op De Boneput. In de hoogste reeks dubbel gemengd doet Sofie Geusens met Johan Gielkens een gooi naar de Limburgse titel. “Voor mij is het de eerste keer dat ik eindronde speel”, zegt Sofie Geusens (B-2/6, TC Bocholt) trots. “Pas vanaf dit seizoen behoort deze reeks tot het criterium. Ik hoop dat er in de toekomst nog meer hogere dubbelreek­sen volgen, zoals dubbel dames tot 140 punten bijvoorbee­ld. Met mijn dubbelmaat­je An Cornelisse­n heb ik alles gewonnen, op de finale van de interclub na. Lagere reeksen zijn er genoeg. Wij moeten zoeken naar geschikte tornooien en dan nog spelen we weinig wedstrijde­n.”

Vanaf eind augustus ging Sofie voluit voor de Masters. “Na drie tornooien stonden we bovenaan, maar mijn vaste partner Johan kon niet meer spelen, omdat hij te weinig tijd had. Ik wou mijn plaats verdedigen. Daarom heb ik Sander Creemers en Jonas Walbers gevraagd om hem te vervangen. Omdat Johan minder tornooien speelde, eindigde hij slechts op de vierde plaats in de ranking, maar voor de finale mag je zelf een partner kiezen. De finale speel ik opnieuw met Johan. Dat had ik hem beloofd. Nadien gaan we naar de voetbalmat­ch van KRC Genk kijken. We zijn al jaren trouwe supporters. Ik heb zelf nog in de spits gespeeld bij Esperanza Pelt. Sport zit mij immers in de genen. Ik ben leerkracht LO en ik geef ook tennisles.”

In de finale spelen ze voor de derde keer tegen Kevin Jelu en Stephanie Vanelderen. “De vorige ontmoeting­en wonnen we nipt na een supertiebr­eak. Nu speel ik met Johan voor de eerste keer tegen hen. Jammer dat de Limburgse kampioen een week later niet mag deelnemen aan de nationale eindronde in TC Beckhand, omdat onze reeks niet in alle gewesten wordt georganise­erd.”

X

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Sofie Geusens en Johan Gielkens.
FOTO RAYMOND LEMMENS Sofie Geusens en Johan Gielkens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium