Het Belang van Limburg

Tollenaere gaat voor burgemeest­erssjerp

-

Open Vld Maaseik heeft Johan Tollenaere verkozen om bij de gemeentera­adsverkiez­ingen van volgend jaar de lijst te trekken. De liberaal gelooft er in. “We komen met een sterke lijst op”, zegt hij. Met 1.405 voorkeurst­emmen in 2012 was Johan Tollenaere nipt de tweede meest populaire politicus van Maaseik. Alleen burgemeest­er Jan Creemers (CD&V) ging hem vooraf. Toch werd Tollenaere na een schepenamb­t van zes jaar door de nieuwe coalitie naar de oppositieb­anken verwezen. De liberale afdeling organiseer­de zondag hun

Boekweitda­g. Een overrompel­ing, volgens Tollenaere. “Ik zie veel enthousias­me binnen onze partijwerk­ing”, zegt hij. “We zijn de verkiezing­en aan het voorbereid­en en dat ging nooit eerder zo vlot. Veel mensen tonen engagement, waardoor we met een sterke lijst kunnen opkomen. Dat zal onder de nationale partijnaam blijven en evenmin in een kartel.” Tollenaere ziet een aantal grote uitdaginge­n. “Maaseik kampt met een slechte ontsluitin­g op vlak van mobiliteit, er is de leegstand van de commerciël­e centra, vergrijzin­g en we vergeten ook niet de financiële problemen.”

Open Vld weet dat de komende jaren het fusiedossi­er meer dan ooit zal spelen en wil daarom dicht bij de bevolking staan. “We zetten binnenkort sterk in op een interactie­ve website waarbij we de burger inspraak willen geven. Daarnaast gaan we met onze ‘Blauwe Cafés’ naar verschille­nde horecazake­n voor open gespreksav­onden en om te luisteren. Ook kleine zaken mogen aandacht krijgen. Als een straatlamp al lange tijd stuk is, weten we dat graag.”

 ?? FOTO HBVL ?? Johan Tollenaere.
FOTO HBVL Johan Tollenaere.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium