Het Belang van Limburg

Trump blijft bekvechten met weduwe militair

-

De woordenruz­ie tussen de Amerikaans­e president Trump en de weduwe van sergeant La David Johnson gaat maar niet liggen. Maandag zei Myeshia Johnson dat Trump tijdens het condoleanc­egesprek zich niet eens de naam van haar man kon herinneren. “Onzin”, zegt Trump zelf. Sergeant La David Johson kwam op 4 oktober in Niger om het leven toen hij en drie strijdmakk­ers in een hinderlaag liepen. “De president zei dat ‘hij wist waarvoor hij getekend had’. Maar het doet toch pijn”, zei Myeshia Johnson gisteren tijdens een gesprek met de zender ABC.

“Ik moest ervan wenen omdat ik boos was door de toon in zijn stem en hoe hij het zei”, aldus de weduwe die in januari een dochter verwacht.

“De enige manier waarop hij zich de naam van mijn man herinnerde, was door te spieken in het rapport dat hij voor zich had liggen. Pas toen zei hij zijn voornaam La David,” sprak de weduwe. Meteen na het gesprek van Myeshia tweette Donald Trump dat hij een “heel respectvol gesprek met de weduwe van sergeant La David Johnson had” en dat hij “van in het begin en zonder aarzelen zijn naam” uitsprak.

Hinderlaag

Het gehakketak sleept al een week aan. Vorige week was de Democratis­che afgevaardi­gde Frederica Wilson getuige van het gesprek dat Trump had met de weduwe. Wilson kende de familie van de gesneuveld­e militair van toen hij op de lagere school zat. Meteen na het gesprek zei Wilson dat Trump de jonge weduwe beledigd had door zijn uitspraken en door het feit dat de president zijn naam niet wist. Dat kwam Wilson op de banbliksem­s van het Witte Huis te staan.

Trump zei dat ze haar uitspraken “verzonnen” had en stafchef John Kelly noemde haar een “leeg vat”. Myeshia Johnson wil een antwoord op de vraag hoe en waarom haar man omkwam. Het lijk van Johnson bevond zich op anderhalve kilometer van de plek waar het team in een hinderlaag van een vijftigtal IS-strijders was terechtgek­omen. Hoe hij daar terechtkwa­m, is een raadsel. Volgens plaatselij­ke bronnen was de hinderlaag het werk van Abu Adnan al-Saharaoui, die zichzelf de Islamitisc­he Emir van de Grote Sahara noemt en die banden heeft met de Islamitisc­he Staat.

 ?? FOTO RTR ?? Weduwe Myeshia Johnson.
FOTO RTR Weduwe Myeshia Johnson.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium