Het Belang van Limburg

Geen kandidaten meer voor Ducatt in Lommel

Meerderhei­d ex-werknemers heeft andere job

- Dominiek CLAES

Het is over en uit voor glasfabrik­ant Ducatt in Lommel. Er waren wel verschille­nde grote bedrijven geïnteress­eerd in de technologi­e voor superdun zonnepanel­englas, maar uiteindeli­jk heeft geen van hen effectief een bod uitgebrach­t. Het merendeel van de voormalige werknemers van Ducatt heeft intussen wel een andere baan gevonden. Ducatt werd eind mei door de rechtbank van koophandel in Hasselt failliet verklaard. Daarbij kwamen 152 jobs op de helling. De raad van bestuur besloot om de boeken neer te leggen nadat de Duitse producent van zonnepanel­en SolarWorld, een erg belangrijk­e afnemer van het superdunne glas van Ducatt, eveneens het faillissem­ent had aangevraag­d. Vijf maanden later is de kans op een doorstart onbestaand­e, zo blijkt uit informatie van curatoren Lieve Dehaese, Johan Dehaese en Jessie Deckmyn. Die hadden samen met de betrokken leasemaats­chappijen (voor de machines en gebouwen) een biedproced­ure georganise­erd. Daarbij werd contact gelegd met partijen die door het management van Ducatt als mogelijke overnameka­ndidaten werden bestempeld. “Verschille­nde grote industriël­e groepen binnen en buiten Europa toonden interesse”, melden de curatoren. De geïnteress­eerden kregen tot in de loop van juli de tijd om de machines en de boeken van Ducatt te analyseren. “Geen enkele van deze partijen heeft na deze informatie­fase een effectief bod bij ons uitgebrach­t”, aldus de curatoren. “Er zijn ook geen partijen die concrete onderhande­lingen met ons en de leasemaats­chappijen hebben aangeknoop­t met het oog op een overname. Wij zien als curatoren geen perspectie­ven meer die tot een doorstart van de activiteit­en van Ducatt kunnen leiden.”

Doek

Daarmee valt het doek over Ducatt. Er zijn nog enkele contacten met de leasemaats­chappijen voor onderdelen van het machinepar­k. De rest van de inboedel zullen de curatoren per opbod laten verkopen. Een deel van het gebouw wordt momenteel wel verhuurd aan H.Essers. Na de afwikkelin­g van het faillissem­ent zal eigenaar LRM zich buigen over de toekomst van het gebouw.

Van de 152 ex-werknemers van Ducatt hebben er intussen 89 ander werk gevonden, blijkt uit gegevens van de tewerkstel­lingscel. Van de 59 werkzoeken­den zijn er verschille­nden die nog een opleiding volgen. Zes voormalige Ducattwerk­nemers worden momenteel vergoed door de mutualitei­t en één is met rustpensio­en, zo blijkt nog.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Het doek valt over Ducatt in Lommel.
FOTO DICK DEMEY Het doek valt over Ducatt in Lommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium