Het Belang van Limburg

Damen en Dirikx pakken goud op BK in Genk

- Frederik BAETEN

Niels Dirikx en Brecht Damen van HZG Beringen hebben op de finale van het BK cyclobal in Genk voor de tweede keer op rij de Belgische titel veroverd. Damen en Dirikx onderstree­pten hun dominantie in het Belgische cyclobal met drie vlotte zeges: 7-1, 6-1 en 6-0. “Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een lange reeks van titels”, reageert Niels Dirikx. Vooraf werd nog getracht wat spanning in het BK te blazen, maar insiders wisten goed genoeg dat er weinig of niets te beginnen zou zijn tegen het beresterke duo Niels Dirikx en Brecht Damen van HZG Beringen. En dat bleek ook met drie ruime zeges tegen de concurrent­ie uit Gent en Genk. Gent veroverde uiteindeli­jk het zilver en Genk 1 het brons. Dirikx: “Als je de uitslagen ziet, denk je inderdaad dat het poepsimpel gegaan is. Maar dat was niet helemaal zo. Tegen de tweede ploeg van Genk (Michalik-Gubbelmans) kwamen we op achterstan­d en gingen we slechts met een kleine 2-1-voorsprong de pauze in. Pas daarna begonnen we vlot te scoren.”

Door de goede resultaten in de eerste twee matchen, waren Damen en Dirikx nog vóór de start van het laatste duel zeker van de Belgische titel. Als kers op de taart werd het prestigedu­el tegen Genk 1 (Marc Snoks-Koen Uitterhaeg­en) eveneens vlot gewonnen: 6-0. Tot groot jolijt van de meegereisd­e fans uit Beringen. Dirikx: “De club had een supporters­bus ingelegd en dat bleek een groot succes.” De Belgische kampioenen mogen eind november ons land gaan vertegenwo­ordigen op het WK in Dornbirn in Oostenrijk.

Organisati­e

Koen Uitterhaeg­en van het organisere­nde Genk 68 was tevreden over de organisati­e van het tornooi. Uitterhaeg­en: “Puur organisato­risch kunnen we terugblikk­en op een geslaagd BK. Een vlot verloop met veel toeschouwe­rs. Vanuit sportief oogpunt hadden we met Genk ‘68 toch op net iets meer gehoopt. Mijn partner Glenn Magné moest nog vóór de start afhaken met een blessure en werd vervangen door Marc Snoks. We zakten van plaats twee naar drie en haalden met Genk 68 slechts twee in plaats van de verhoopte drie podiumplaa­tsen.”

 ?? Foto HBVL ?? Niels Dirikx en Brecht Damen mochten op het BK cyclobal in Genk op het hoogste podiumtrap­je postvatten.
Foto HBVL Niels Dirikx en Brecht Damen mochten op het BK cyclobal in Genk op het hoogste podiumtrap­je postvatten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium