Het Belang van Limburg

Doelman scoort met uittrap

Joeri Vertessen (40) verrast overbuur met trap vanop 80 meter

- Kristof JACOBS

Een doelman die scoort, dat komt niet zo vaak voor. Maar Hammenaar Joeri Vertessen flikte het zondag wel voor zijn Antwerpse club Exc. Vorst (4E). Een kwartier vóór tijd trapte hij ver uit, verraste zijn collega van Wortel aan de overkant en zette zo de 1-6 eindcijfer­s op het bord. “Het was een wereldgoal vanop tachtig meter”, lacht Vertessen. “Ik trapte de bal ver uit en de keeper verkeek zich helemaal. De bal botste over hem en ondanks zijn ultieme poging dwarrelde de bal over de lijn. Ik had wel een beetje wind mee, want anders is het niet zo simpel om zo ver uit te trappen.”

Hoewel zijn doelpunt niet doorslagge­vend was, was de zege tegen Wortel wél van groot belang. “Het was een subtopper”, zegt de ex- doelman van onder andere Vigor Beringen, Eksel en Ham United. “De ploeg die won, zou de voeling behouden met de kop van het klassement, terwijl de verliezer in de grijze middenmoot belandde. We hebben een ploeg die zeker de eindronde mag ambiëren, dus deze driepunter is heel belangrijk. Het had er trouwens nog veel beter uit kunnen zien, maar we hebben al te vaak punten laten liggen in de laatste vijf minuten. Zonder die uitschuive­rs stonden we mee op kop.” Vertessen staat al jaren bekend als een ‘penaltypak­ker’ en die naam maakte hij ook dit seizoen weer waar. “Van de zes strafschop­pen die we tegen kregen, heb ik er vier gepakt en ging er eentje tegen de paal. Dat zijn toch mooie statistiek­en voor de ouderdomsd­eken van de reeks”, lacht Vertessen, die keepertrai­ning geeft bij de keeperssch­ool in Peer én bij het eerste elftal van Ham United. “Het klopt dat ik in mijn carrière al veel strafschop­pen gepakt heb. Mijn geheim verklap ik niet, maar de aanloop van een speler verklapt al veel. Maar op zo’n moment speelt mijn ervaring dan weer in mijn voordeel, he (lacht).”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Joeri Vertessen: “Ik had wel een beetje wind mee, want anders is het niet zo simpel om zo ver uit te trappen.”
Foto KAREL HEMERIJCKX Joeri Vertessen: “Ik had wel een beetje wind mee, want anders is het niet zo simpel om zo ver uit te trappen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium