Het Belang van Limburg

Tomorrowla­nd in laatste twee weekends van juli

-

BOOM -

De veertiende editie van het elektronis­che muziekfest­ival Tomorrowla­nd vindt volgend jaar plaats van 20 tot 22 juli en van 27 tot 29 juli. Dat maakte de organisati­e gisteren bekend. Zoals steeds kiest Tomorrowla­nd weer voor een fantasieri­jk thema, in 2018 wordt dat ‘The Story of Planaxis’. De planaxis is een slakkensoo­rt, maar wat het thema precies zal inhouden, moet in de komende maanden nog blijken. De preregistr­atie voor het festival in De Schorre in Boom start op 9 januari.

Voor het eerst speelt Sven De Ridder (43) samen met zijn 13-jarige zoon in een tv-programma. De zoon speelt de jonge Sergio Quisquater in ‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’, een komisch programma waarin acteurs straffe verhalen van BV’s naspelen.

VILVOORDE -

Zanger en ambiancema­ker Sergio Quisquater vertelt in het VTMprogram­ma ‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’ een waargebeur­d verhaal uit zijn schooltijd, over een turnles die volledig uit de hand liep. Sven De Ridder speelt in reconstruc­tie van dat verhaal de turnleraar van Sergio, terwijl de jonge Sergio wordt vertolkt door De Ridders eigen zoon Joshua Dean. Die heeft zijn eerste rol op televisie te danken aan een ander VTM-programma, ‘Groeten uit’. Toen Sven De Ridder met zijn vrouw en kinderen in dat nostalgisc­he programma opdook, was het de makers van ‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’ opgevallen dat de zoon van Sven De Ridder niet uit de toon zou vallen als de jonge versie van Quisquater. “Joshua Dean is auditie gaan doen en ze vonden het goed”, zegt Sven De Ridder. “En zo werd hij de jonge Sergio. Het is niet zo dat hij koste wat het kost acteur wil worden. Hij vond dit gewoon tof.” In ‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’, dat op 1 november van start gaat, vertellen zeventien bekende Vlamingen een straf verhaal dat wordt nagespeeld door vaste cast Ruth Beeckmans, Ben Segers, Stefaan Degand en Sven De Ridder en een aantal gastacteur­s. Sergio mag als enige twee straffe verhalen vertellen. In het tweede verhaal speelt Sven De Ridder de volwassen Sergio.(tdl)

 ?? Foto VTM ??
Foto VTM
 ??  ?? Vader en zoon De Ridder samen in actie. Sven als turnleraar, Joshua Dean in zijn eerste rol, als een jonge Sergio Quisquater
(kleine foto).
Vader en zoon De Ridder samen in actie. Sven als turnleraar, Joshua Dean in zijn eerste rol, als een jonge Sergio Quisquater (kleine foto).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium