Het Belang van Limburg

“Ik ben een geluksvoge­l”

Samatta scoort weer tegen Club

- Erik DE GRUYTER

Vlak voor tijd nam Ally Samatta alle Genkse twijfels weg. De Tanzaniaan zette met een droge knal de 2-0-eindstand op het bord en scoorde zo opnieuw tegen blauw-zwart. “Dit team heeft zo veel talent dat we van niemand bang moeten zijn”, aldus de spits. Ally Samatta en Club Brugge: het is een geslaagd huwelijk. Begin 2016 maakte hij als kersverse aanwinst zijn eerste doelpunt tegen Club. In maart van dit jaar trof de Tanzaniaan­se tank nog eens twee keer raak tegen blauw-zwart. Gisterenav­ond leek Samatta lange tijd droog te blijven staan. Tot hij in de absolute slotfase de eindstand vastlegde. “Opnieuw tegen Brugge scoren. Ik begin echt te geloven dat ik een geluksvoge­l ben”, knipoogde de spits.

Net als op Anderlecht gooide Samatta tegen de West-Vlamingen flink de beuk erin. De aanvaller had snel in de gaten dat de fiere competitie­leider het moeilijk had.

“Dat was natuurlijk onze verdienste. We speelden heel erg compact. Daarbij kwam nog dat onze eerste goal op een ideaal moment viel.”

Na de pauze moest Racing wel af en toe naar adem happen. “Ik vond die kleine terugval niet abnormaal, zeker als je weet dat we zondag heel diep zijn moeten gaan in Anderlecht”, vervolgde Samatta. “Dan kan je drie dagen later niet verlangen dat je zoiets nog eens 90 minuten kunt brengen. Gelukkig kon ik het

Dit team heeft zo veel talent dat we van niemand bang moeten zijn. Ik blijf rotsvast in play-off 1 geloven

Play-off 1

Ally SAMATTA op het einde toch nog afmaken en de zege veiligstel­len.” “Zes op zes tegen Anderlecht en Club. Wie had dat op voorhand verwacht?”, vroeg Samatta zich luidop af. “We zitten nu op één puntje van de top zes. Ik ben er altijd in blijven geloven. Dit team heeft zo veel talent dat we van niemand bang moeten zijn. Ik blijf rotsvast in play-off 1 geloven.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium