Het Belang van Limburg

Malinwa-bestuur droomt van Preud’homme

-

KV Mechelen zet vaart achter de zoektocht naar een nieuwe trainer. En het heeft een droom, die luistert naar de naam Michel Preud’homme. Wie o wie komt Malinwa redden na het ontslag van Yannick Ferrera? Interim-coach Tom Caluwé gaf intussen aan dat de nieuwe T1 er liever vandaag dan morgen staat en dus schakelt het bestuur een versnellin­g hoger.

Dat de fans van clubicoon Michel Preud’homme dromen, hoeft niet te verbazen. Maar wat blijkt: het bestuur doet dat ook. “Als je een verlanglij­stje maakt, kijk je naar wie beschikbaa­r is en kwaliteite­n heeft. En dan kom je uit bij Preud’homme”, zegt sportief directeur Rik Vande Velde. “Als je hém niet op je lijstje zet, heb je een serieuze deuk in je hoofd gekregen. Vraag duizend mensen op KV – fans, spelers, bestuurder­s – of ze Preud’homme willen, en je hoort duizend keer ja.” De vraag is: hoe realistisc­h is die piste? Preud’homme is het, ook financieel, gewend om bij topclubs te werken. En wie hem aanstelt, moet ook nog aan Club Brugge betalen. Bovendien: wil hij na het WK bondscoach worden, dan is het riskant om nu nog ergens aan de slag te gaan. Wat hij wél kan doen, is zijn clubhart laten spreken. De man die eind jaren 80 als keeper mee voor de (Europese) successen zorgde, gaf al aan dat Malinwa de enige Belgische club is die hij nog zou willen coachen. “We zien wel”, aldus Vande Velde. “Het is inderdaad niet omdat hij op onze lijst staat, dat het realistisc­h is. Maar hij is vrij, dus we moeten op z’n minst proberen.”

Malinwa zoekt alleszins iemand met charisma, een cv, kennis van de clubfiloso­fie én het Belgisch voetbal. Een meer realistisc­he piste dan Preud’homme is Aleksandar Jankovic. De Serviër verliet de club vorig jaar voor Standard, maar is weer vrij en ligt nog altijd heel goed bij het merendeel van de spelers. Veel jongens zijn voorstande­r van een comeback.

 ?? FOTO MOUTON ?? Michel Preud’homme.
FOTO MOUTON Michel Preud’homme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium