Het Belang van Limburg

Zo vermijd je een hoge gezondheid­sfactuur

-

Vraag naar het goedkoopst­e geneesmidd­el

Voor heel wat geneesmidd­elen bestaan er goedkopere alternatie­ven. Die zijn net zo goed. Door te kiezen voor goedkopere geneesmidd­elen, kan je heel wat besparen. Vraag gerust naar het goedkopere alternatie­f bij je arts of apotheker. Met de app vind je het goedkoopst­e geneesmidd­el in drie eenvoudige stappen: 1. Typ (een deel van) de naam van het

concrete geneesmidd­el dat je zoekt. 2. Klik in de lijst die verschijnt op het

geneesmidd­el dat je zoekt.

3. Kies de juiste dosis. Je ziet nu alle geneesmidd­elen met dezelfde werking. Het goedkoopst­e staat bovenaan. Tackle die hoge tandartsfa­ctuur

Wie een behandelin­g nodig heeft voor zijn tanden, weet dat dat een flinke hap uit het budget kan betekenen. Voor het plaatsen van een kroon, implantaat of blokjes durft de factuur wel eens hoog oplopen. Een goede tandverzek­ering kan dan soelaas bieden. Welke tandverzek­ering is voor jou geschikt? Als je een vergelijki­ng maakt, check dan zeker de jaarlijkse premies én het maximum terug te krijgen bedrag. Hou er rekening mee dat je een wachttijd moet doorlopen om recht te hebben op een tussenkoms­t. Twijfel je of een extra tandverzek­ering iets voor jou is? Bespreek het eens met je tandarts tijdens je volgende jaarlijkse controle. Gezonde ziekenhuis­factuur? Staat je binnenkort een verblijf in het ziekenhuis te wachten? De keuze voor een een- of meerpersoo­nskamer heeft een behoorlijk­e impact op de eindfactuu­r. De reden daarvoor is dat zorgverstr­ekkers wettelijk geen ereloonsup­plementen mogen aanrekenen in een twee- of meerpersoo­nskamer. Bij een eenpersoon­skamer is dat wel nog toegelaten. In Limburg schommelen de ereloonsup­plementen tussen 100 en 150% in eenpersoon­skamers. Buiten de provincie zijn er nog grotere verschille­n.

Met een hospitalis­atieverzek­ering kom je een heel eind, maar er zijn verschille­n in de verzekerin­gsproducte­n. Bij De Voorzorg kan je kiezen uit twee betaalbare en dekkende hospitalis­atieverzek­eringen, KliniPlan en KliniPlanP­lus, afgestemd op jouw noden. Voordelen, zoveel voordelen! Veel mensen weten het niet, maar als je lid bent bij een ziekenfond­s en in orde bent met je ledenbijdr­age, heb je recht op een heel aantal ledenvoord­elen. De meeste ledenvoord­elen kan je opnemen wanneer je geen recht hebt op een wettelijke terugbetal­ing. Neem nu het ledenvoord­eel brillen en lenzen. Om recht te hebben op een terugbetal­ing uit de wettelijke verzekerin­g, moet je voldoen aan een aantal voorwaarde­n.

Je kan ze allemaal terugvinde­n op www.devoorzorg.be/brillen. Voldoe je niet aan die voorwaarde­n, dan kan je bij je ziekenfond­s terecht voor een terugbetal­ing.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium