Het Belang van Limburg

Bij winst trekt STVV zondag als tweede naar leider Brugge

-

Een Engelse week. “Het is normaal enkel weggelegd voor de topclubs. Maar zijn wij dat momenteel ook niet?” Het monkellach­je van Jonas De Roeck is veelbeteke­nend. De coach van STVV geniet. Vandaag Moeskroen kloppen en zondag staan in Brugge de nummers 1 en 2 tegenover mekaar. “Dat maak je als speler niet vaak mee.” Hoeft het nog gezegd? De Roeck heeft er in zijn wedstrijdb­espreking op gealludeer­d. Maar hij houdt beide voeten op de grond.

“Wij zijn misschien de revelatie. Maar dat is Moeskroen ook. Laat ons voorlopig niet verder kijken dan donderdag. Dat wordt geen makkelijke klus.”

Al verwacht De Roeck wel een andere wedstrijd dan de stroeve pot voetbal van afgelopen zaterdag. “Oostende speelde vanuit de reactie. Moeskroen doet het meer vanuit de actie. Kracht, technisch vermogen, power voorin, een goede balans, al die elementen vind je terug. We zullen top moeten zijn om de punten thuis te houden.” Vraag is of het huidige STVV daartoe nog in staat is. Hoe zit het met de frisheid? “Valt wel mee,” vindt De Roeck. “De reactie na rust tegen Oostende bewijst dat. Het is geen toeval dat wij vaak winnen met één goal verschil. Dat is de ethiek van deze groep. De jongens blijven ervoor gaan.”

De Roeck sluit niet uit dat hij vanavond roteert. “We hebben een brede kern. We kunnen wisselen zonder kwaliteits­verlies. Onze positie in de klassering is dus niet gestolen. De uitslagen van dinsdag (nederlaag van Charleroi, nvdr.) openen mooie perspectie­ven. Als het tegen Moeskroen goed gaat, spelen we in het weekend een onvervalst­e topper. Daar gaan we naartoe werken. Zonder bijkomende druk te creëren. Dus geen afzonderin­g voor Brugge. De spelers mogen zich rustig thuis voorbereid­en.” Mbombo en Vojvoda oude bekenden bij Moeskroen

Met Yannis Mbombo en Mergim Vojvoda lopen bij Moeskroen twee ex-spelers van STVV rond. De 23-jarige Mbombo voetbalde van juli tot oktober 2015 voor de Kanaries. In die periode stond hij zeven keer in de basis en viel hij tweemaal in. Voldoende om twee goals te maken, onder andere tegen Genk. Maar aangezien de huurling van Standard te weinig bracht en er op training de kantjes afliep, verbrak Sint-Truiden vroegtijdi­g de huuroveree­nkomst. Dat leidde nog tot een relletje met de Rouches. Na omzwerving­en bij het Franse Sochaux en het Zweedse Örebro belandde hij dit seizoen in Henegouwen. Maar ook daar breekt hij geen potten. Van Mircea Rednic mocht hij tot nu toe drie keer vijf minuten invallen. Dan vergaat het Mergim Vojvoda een stuk beter. De rechtsback stond dit seizoen al acht keer in de basis en wordt ook vanavond aan de aftrap verwacht. Als Standard-huurling kwam hij in het Truiense kampioenen­jaar in tweede klasse vier keer in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium