Het Belang van Limburg

Berrier heeft akkoord met Thaise club

-

Het moest geheim blijven, maar Franck Berrier (33) heeft een lucratief principeak­koord voor 1 jaar met de Thaise club Ratchaburi. Meer nog: de Thaise nummer zeven wil de Fransman al vanaf december laten deelnemen aan hun voorbereid­ing. Grote vraag is of KV Oostende (lees Marc Coucke) wil meewerken aan die transfer nu het onderaan het klassement bengelt.

BUITENLAND

Carrasco wil voetbalcom­plex in thuisstad - Yannick Carrasco wil in zijn thuisstad Vilvoorde een voetbalpro­ject voor straatvoet­ballers uit de grond te stampen. Hij bundelt daarvoor de krachten met burgemeest­er Hans Bonte. Over het project is nog niet veel bekend, maar het doel is duidelijk: een complex met voetbalple­intjes waarop 5 tegen 5 gespeeld kan worden en waar jongeren zowel op als naast het veld begeleid kunnen worden.

Leicester City stelt Claude Puel aan als coach - Claude Puel is de nieuwe trainer van Leicester City. De 56-jarige Fransman volgt Craig Shakespear­e op, die onlangs aan de deur werd gezet.

Mertens houdt Napoli op kop - Napoli blijft aan de leiding van de Serie A dankzij een tweede seizoensha­ttrick van Dries Mertens. Op bezoek bij Genoa boekte de club uit Napels een 2-3-zege. Mertens stond voor rust twee keer aan het kanon voor de bezoekers. Na rust kwam er nog een treffer bij, al raakte verdediger Zukanovic (ex-Gent) de bal als laatste en moet de liga het doelpunt nog officieel toekennen aan Mertens. Radja Nainggolan en Roma behaalden een zuinige 1-0-overwinnin­g tegen Crotone. *** Wolfsburg heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Duitse DFB-Pokal. Met Koen Casteels in doel en Divock Origi in de spits wonnen de “Wölfe” in de tweede bekerronde met 1-0 van Hannover. *** In Engeland zorgde Charly Musonda Jr. voor een assist in de 2-1-zege van Chelsea tegen Everton in de League Cup. Ook Batshuayi startte. Hazard en Courtois kregen rust. Tottenham ging dan weer met 2-3 onderuit tegen West Ham. Toby Alderweire­ld speelde de volledige wedstrijd, Moussa Dembele viel in.*** In Nederland plaatste Heracles zich voor de kwartfinal­es van de KNVB-beker. Met Dario Van den Buijs en Dries Wuytens tussen de lijnen versloeg Heracles amateurclu­b Hoek met 3-1. VVV-Venlo schakelde FC Utrecht uit (3-1). Bij de bezoekers maakte Cyriel Dessers de match vol. *** Olympiakos boekte in de Griekse bekercompe­titie een 0-3-zege op het veld van tweedeklas­ser Acharnaiko­s. Guillaume Gillet was de enige Belg aan de aftrap en opende de score. *** Theo Bongonda maakte zijn eerste treffer voor Trabzonspo­r in de Turkse beker tegen Corum (0-6).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium