Het Belang van Limburg

Nationaal voorzitter Van Bockstaele gewipt

-

Stefaan Van Bockstaele

(foto) is niet langer voorzitter van de nationale duivenbond. Van Bockstaele werd niet herverkoze­n in zijn arrondisse­ment, zo werd gisteren bekendgema­akt tijdens de algemene vergaderin­g van de KBDB in Halle. Dirk

Schreel, voorzitter van het sportcomit­é, is wel herkozen. Voor Limburg werd naast Gino Houbrechts (380 stemmen) en Karel Pottel (175 stemmen, beiden waren al van ambtswege benoemd voor het arrondisse­ment Maaseik-Tongeren) ook Wim Kempeneers verkozen. Hij haalde het met 400 stemmen in het district Hasselt van Koen Vanmeert en Dany Geerinck.

Nog enkele punten, die werden bekrachtig­d:

* De prijs van de voetring blijft op 1 euro voor de eerste 150 stuks, vanaf de 151ste ring is er een supplement van 2 euro (3 euro per ring).

* World Pigeon Racing Online, de uitslagenc­entrale die afgelopen seizoen onder vuur lag, blijft behouden. Er werd immers een driejarig contract (2017 tot en met 2019) afgesloten.

* Alle grote fondvlucht­en worden op dinsdag i.p.v. maandag ingekorfd, uitgezonde­rd Barcelona (zon). * Voor álle nationale vluchten moet de eerst geklokte duif per categorie gemeld worden binnen 15’ na constateri­ng. Alle andere duiven binnen 30’.

* De gummiring wordt afgeschaft voor grote halve fond, voor fond en grote fond blijft ze behouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium