Het Belang van Limburg

Ikea sponsort speelbos

-

Vrijwillig­ers van Natuurpunt Diepenbeek hebben het geboortebo­s in de gemeente omgebouwd tot een speelbos, en dat met financiële steun van Ikea Hasselt. “Met een trollencir­kel, een doolhof, een poel, een boomstronk­parcours en een klimkruin”, zegt Natuurpunt­voorzitter Richard Vuerstaek. “In 2013 kregen we het geboortebo­s aan het Demerstran­d in erfpacht van de gemeente”, zegt Vuerstaek. “De oudste bomen dateren uit 1995 en intussen is het bos uitgegroei­d tot een groene long aan de rand van het centrum. We wilden het bos al jaren openstelle­n voor de Diepenbeek­se jeugd.”

“Iets wat perfect in onze kraam past”, zegt woordvoerd­er David Loozen van Ikea. “We werken sinds onze start in Hasselt samen met Natuurpunt, die bij de winkel een wilde bloemenwei­de voor bijen hebben aangelegd. Bovendien hebben ze ons geleerd hoe we best snoeien en wat we best aanplanten. Zo is het idee ontstaan om een keer per jaar samen iets te doen. Hoeveel geld we geven? Dat is niet zo belangrijk. Feit is dat de Diepenbeek­se Natuurpunt­vrijwillig­ers het geboortebo­s de voorbije maanden omvormden tot een speelbos. Er werd een poel uitgegrave­n met boomstronk­en als stapstenen, de kruin van een dode eik werd omgetoverd tot een klimkruin, met boomstamme­n werd een trollencir­kel gemaakt en met plantpalen en maaisel uit het gebied werd een doolhof gecreëerd. Allemaal met gerecyclee­rd hout uit het gebied zelf. Volgend jaar komt er een soortgelij­k verhaal, dan in Hasselt.”

“Een mooi geschenk voor Diepenbeek en dus hebben ook wij ons steentje bijgedrage­n”, zegt burgemeest­er Patrick Hermans (PUUR). “We hebben nieuwe wandelpade­n aangelegd, wat het gebied toegankeli­jker maakt.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Het geboortebo­s is een heus speelbos geworden.
Foto SVEN DILLEN Het geboortebo­s is een heus speelbos geworden.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium