Het Belang van Limburg

Benny Schroyen (Open Vld) vervangt Jan Leus (N-VA) als nieuwe schepen

- Frank MISSOTTEN

Benny Schroyen (Open Vld) werd gisterenav­ond tijdens een extra gemeentera­ad voorgedrag­en als nieuwe schepen. Ook kersvers OCMWvoorzi­tter Jean-Pierre Renson van oppositiep­artij CD&V tekende present. “Ik hoop dat de voorzitter niet te vaak meer een zitting moet schorsen”, spreekt Schroyen verzoenend­e taal. Het was even wennen gisterenav­ond tijdens de gemeentera­adszitting in Heers. Raadsleden Jan Leus en Johan Missotten van voormalig coalitiepa­rtner N-VA zaten nu op de oppositieb­anken. Jean-Pierre Renson (58) uit Vechmaal, door CD&V en N-VA verkozen, vervangt Yves Rega (N-VA) als nieuwe OCMW-voorzitter in het schepencol­lege. “Onze OCMW-voorzitter zal zo het reilen en zeilen in het college kunnen volgen, hetgeen we de laatste vijf jaar niet hebben kunnen doen”, liet Gerald Kindermans, fractielei­der van CD&V, al weten. “N-VA heeft na enige tijd ingezien dat er met deze meerderhei­d geen ernstig beleid gevoerd kan worden.”

Ook Benny Schroyen (52) uit Mechelen-Bovelingen maakt opnieuw zijn opwachting in het schepencol­lege. Het Open Vld-raadslid was voordien twee keer drie jaar schepen van Sport en Jeugd en is al bijna 30 jaar politiek actief in Heers. Schroyen vervangt N-VA-schepen Jan Leus die zijn ontslag gaf na bedreiging­en aan zijn adres. Schroyen belooft geen gekke dingen te doen. “We gaan nu geen onnodige investerin­gen doen. Maar er zijn altijd wel zaken die nog beter kunnen, vooral op het vlak van verkeersve­iligheid”, zegt de kersverse schepen. Schroyen wordt bevoegd voor Lokale Economie en Toerisme. Gisterenav­ond legde hij de eed af als nieuwe schepen en deed hij alvast een opmerkelij­ke oproep. “Ik wil zowel meerderhei­d als oppositie oproepen om water bij de wijn te doen zodat politiek in Heers voortaan op een andere manier gevoerd kan worden. Ik hoop dat de voorzitter niet te vaak meer een zitting moet schorsen.”

Ik roep meerderhei­d én oppositie op om water bij de wijn te doen zodat politiek in Heers voortaan op een andere manier gevoerd kan worden

schepen Benny SCHROYEN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium