Het Belang van Limburg

250 klassen nemen deel aan vijfde Scholenqui­z

-

Zo’n 250 klassen hebben zich aangemeld voor de Scholenqui­z, die dit jaar voor de vijfde keer door Het Belang van Limburg en de PXL wordt georganise­erd. Toen uit een studie van de Katholieke Hogeschool Limburg in 2013 bleek dat het met de algemene kennis van de studenten in de lerarenopl­eiding niet goed gesteld was, sloegen Het Belang van Limburg en PXL Education de handen in elkaar. Sindsdien werken de studenten uit de lerarenopl­eiding elk jaar aan een quiz voor leerlingen uit het zesde studiejaar en de eerste graad van het middelbaar onderwijs.

De quiz bestaat uit een maandelijk­s rondje, met telkens vijftien vragen die uit onze krant worden gehaald. De scholen die deelnemen, krijgen van Het Belang van Limburg gratis abonnement­en zodat hun leerlingen de vragenlijs­ten perfect kunnen beantwoord­en. Het aantal deelnemend­e klassen is dit jaar uitgegroei­d tot 250, een recordaant­al. Woensdag werden de scholen uitgenodig­d in de lokalen van Het Belang van Limburg. Behalve een voorstelli­ng van de quiz, kregen de deelnemers de gelegenhei­d om pittige vragen af te vuren op Wouter Beke.

“De Scholenqui­z is een mooi initiatief om jongeren vertrouwd te maken met de actualitei­t”, stelde de machtigste Limburger achteraf. “Een dikke pluim aan de Limburgse scholen die hun schouders onder dit project zetten.”

XScholen die nog niet ingeschrev­en zijn, kunnen dit nog doen tot 27 oktober. Info: quiz@hetbelangv­anlimburg.be

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Wouter Beke gaat een persoonlij­k gesprek aan met de deelnemers aan de Scholenqui­z.
FOTO SVEN DILLEN Wouter Beke gaat een persoonlij­k gesprek aan met de deelnemers aan de Scholenqui­z.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium