Het Belang van Limburg

“We bootsen hem niet na”

CONCERT Vlaamse artiesten brengen ode aan The Boss

- André GROSEMANS

Nadat, in wisselende bezettinge­n, al een ode was gebracht aan onder meer Tom Waits en Neil Young, is er nu ‘Living Hero: Bruce Springstee­n’. Geen poging tot imitatie, maar doorleefde eigen versies van hits en minder bekende nummers. Met o.a. Hannelore Bedert, Senne Guns en Klaas Delrue, de frontman van Yevgueni, die het graag heeft over het ‘werelderfg­oed’ van The Boss.

Wat heb je met Springstee­n?

Klaas Delrue: “Hij is een van mijn absolute helden. Het begon in mijn tienerjare­n met de songs die iedereen kent. Nadat ik hem live had gezien, bleek ik de microbe pas goed te pakken te hebben. Live krijgt Springstee­n een extra dimensie. Het is heel straf hoe hij kan inspelen op het publiek. Maar het is niet zo dat hij alleen live goed is. De singer-songwriter in mij is zwaar fan van ‘Nebraska’, een heel intiem album van hem.”

Zijn repertoire is uitgebreid. Het moet niet gemakkelij­k zijn geweest om een setlist samen te stellen.

“Ik verklap liever niet welke nummers we brengen. Maar ik kan zeggen dat het best moeilijk is geweest een keuze te maken. Niet alleen omdat zijn oeuvre zo groot is, ook omdat we moeten kiezen tussen wat het publiek verwacht en de songs die ons het best liggen. Het is in elk geval niet de bedoeling om hem na te bootsen.”

Er wordt wel eens gezegd dat je je handen moet afhouden van het werk van de hele groten.

“Ik weet het, maar ‘Living Hero’ is nu net een project waarin jonge mensen duidelijk maken dat er niets mis is met je muzikale held te eren. Ik ben helemaal niet van het principe dat je aan bepaalde muziek niet mag raken. Jarenlang is niet anders gedaan, sommige covers zijn beter dan het origineel.”

Waarom zouden we naar jullie concert moeten komen?

“Als je Bruce Springstee­n niet kent – wat ik me moeilijk kan voorstelle­n – zal het een aangename en gevarieerd­e kennismaki­ng worden, want we beperken ons niet tot de meest voor de hand liggende liedjes. En wie Springstee­n wel goed kent, ontdekt een interessan­te manier waarop artiesten van bij ons omspringen met zijn ‘werelderfg­oed’.”

‘Living Hero: Bruce Springstee­n’, Klaas Delrue, Hannelore Debert, Senne Guns e.a., op 27/10 om 20.15 uur, Achterolme­n Maaseik, op 31/10 om 20.30 uur, Palethe Overpelt en op 8/12 om 20.15 uur, CC Muze Heusden-Zolder (www.livingroot­s.be)

X

 ?? FOTO CHARLIE DE KEERSMAECK­ER ?? Klaas Delrue van Yevgueni: “De muziek van Springstee­n is werelderfg­oed.”
FOTO CHARLIE DE KEERSMAECK­ER Klaas Delrue van Yevgueni: “De muziek van Springstee­n is werelderfg­oed.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium