Het Belang van Limburg

GENK IS WEER RACING

Na Anderlecht gaat ook autoritair­e leider voor de bijl in heksenkete­l

- Marnik GEUKENS

Na Anderlecht legde KRC Genk gisteren ook de autoritair­e leider Club Brugge over de knie. In een beresterke eerste helft vond alleen de fluwelen linker van Malinovsky­i de weg naar de netten, in de slotminuut riep ‘Mister Club’ Ally Samatta de Brugse comeback een halt toe: 2-0. Niet alleen de drie punten, die Genk weer de aansluitin­g met de top zes bezorgen, zijn een opsteker. De ploeg staat weer op de rails dankzij goed voetbal en een groot strijdersh­art. Genk is weer Racing, een kolkende Luminus Arena smulde er gulzig van. Terwijl Ivan Leko Diaby de voorkeur gaf op Dennis, hield Albert Stuivenber­g het bij de elf spelers die wonnen op Anderlecht. De animatie binnen de 4-4-2 was wel helemaal anders en verraste de Bruggeling­en in de beginfase. Schrijvers bracht Ingvartsen al binnen de honderd seconden in een kansrijke positie, maar de kapbewegin­g te veel naar zijn goeie rechter kostte de Deen een open doelkans. Die leek er na het kwartier dan toch te komen na balverlies van Vormer. Pozuelo speelde Mata vrij, maar die gleed uit. Met zware gevolgen, want op de Brugse counter liep Berge, die Limbombe knap afstopte, een spierbless­ure op.

Stormloop

Zijn gedreven ploegmaats lieten het niet aan hun hart komen en bleven een verdiende voorsprong najagen. Die had nog voor het half uur op het bord moeten staan. Horvath zweefde de plaatsbal van Pozuelo echter uit de benedenhoe­k en had alle geluk van de wereld op de daaropvolg­ende indraaiend­e hoekschop van Malinovsky­i. Die zeilde over de Brugse keeper heen op het hoofd van de vrijstaand­e Aidoo. Die moest altijd zijn tweede kopbalgoal in vier dagen maken, maar kopte vanop één meter de bal via de grond op de bovenkant van de deklat. De fiere leider werd afgetroefd in alle aspecten van het spel en hing in

touwen. Maar de uppercut kwam ook niet van Ingvartsen prima kopkans op voorzet van Pozuelo - of Mata, die een prachtige aanval over alweer Pozuelo en Colley niet kon besluiten. Zo leek het een storm(loop) in een glas water te worden.

Beloning

Toch kwam de oververdie­nde beloning er nog voor de rust. Niet toevallig via de linker van Malinovsky­i, wiens spelhervat­tingen weer de zuiverheid van vorig seizoen hadden. Een vrijschop in de buurt van de rechterhoe­kschopvlag werd het van de Oekraïner. De ferme zwiep verraste Hor-

moment de gloire vath, het leer belandde perfect in de verste hoek: 0-1.

Geen Bruggeling die iets tegen deze ruststand in te brengen had. De autoritair­e leider had een lesje in bewegingsv­oetbal gekregen, zoals dat eerder dit seizoen alleen in Europa was voorgevall­en.

Weer Samatta

De tweede helft kreeg echter een totaal ander gezicht. Na een donderpree­k van Ivan Leko rechtte Club de rug. De stormloop ging richting hetzelfde doel, alleen had daar nu Danny Vukovic plaatsgeno­men. Die stond pal op pogingen van Dennis en Diaby, maar zag zijn ploegmaats steeds verder wegzakde ken. Racing hapte naar adem, maar leverde - met krijger/(nu al) cultfiguur Aidoo op kop - met succes een strijd op leven en dood. De verlossing kwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Mata illustreer­de het Genkse strijdersh­art met een laatste rush en legde perfect achteruit. Wie anders dan de onvermoeib­are Ally Samatta haalde voor de derde keer in evenveel seizoenen tegen Club de trekker over: 2-0. Na Anderlecht was ook Club Brugge over de knie gegaan. Maar nog belangrijk­er: de aansluitin­g met de top zes is een feit. En ja, eindelijk had het weer gespookt in een aardig volgelopen Luminus Arena.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Omar Colley leidde na afloop de festivitei­ten met de fans.
Foto JEFFREY GAENS Omar Colley leidde na afloop de festivitei­ten met de fans.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium