Het Belang van Limburg

Laurent “geveld door stress”

Prinses wordt last minute naar Koningsdag gestuurd

- Wim DEHANDSCHU­TTER

BRUSSEL - “Prins Laurent neemt alle kritiek heel persoonlij­k en is geveld door stress.” Dat zei Laurents advocaat en vertrouwen­spersoon Pierre Legros gisteren, op Koningsdag. Daarmee doorbreekt hij het stilzwijge­n rond de mysterieuz­e ziekte van de prins. De broer van koning Filip is al drie maanden van de radar verdwenen. Laurent moet binnenkort zijn activiteit­enlijst van 2018 opstellen en dreigt een deel van zijn dotatie te verliezen. Gisteren stuurde hij zijn vrouw Claire naar Koningsdag, in de hoop zijn vel (en dotatie) te redden.

LAKEN - Prins Laurent

(54) is geknakt onder de stress. Dat beweert althans zijn advocaat, die zo het stilzwijge­n over de aard van zijn ziekte doorbreekt. Maar de prins beseft intussen dat hij een deel van zijn dotatie dreigt te verliezen en stuurde gisteren last minute zijn echtgenote Claire (43) naar Koningsdag. Ze straalde alsof er niks aan de hand was, keuvelde met haar schoonoude­rs Albert en Paola en zei lachend tegen koningsfan­s dat ze “een beetje bang” wordt als ze ziet dat dochter Louise (13) haast even groot is als zij. Een goedlachse prinses Claire was een opvallende gaste op de viering van Koningsdag in Brussel. Nadat ze zich eerst had afgemeld, liet ze het paleis maandag weten alsnog te komen. Laurent – officieel nog steeds ziek – bleef zoals aangekondi­gd thuis. Vragen van fans en journalist­en over haar man wimpelde Claire af. Het enige wat ze kwijt wilde, is dat het “goed, goed” met hem gaat.

De jongere broer van koning Filip is al drie maanden van de radar verdwenen. Premier Michel (MR) zou hem half september ter verantwoor­ding roepen over waarom hij zonder toestemmin­g van de regering een verjaardag­sfeestje van het Chinese leger had bijgewoond. Maar met een doktersbri­efje ontsnapte hij aan de bolwassing.

Medisch geheim

De premier noch het paleis weten tot vandaag wat er aan de hand is met Laurent. “Dat valt onder het medisch geheim”, herhaalde Laurents advocaat Pierre Legros gisteren. Geconfront­eerd met de opmerking dat eraan getwijfeld wordt of de prins écht ziek is, wilde de raadsman toch een toelichtin­g geven: “Hij neemt alle kritiek (over de China-rel, nvdr.) heel persoonlij­k en is geveld door stress.” Door die geheimzinn­igheid heeft Laurent zichzelf in een lastig parket gebracht. Hij moet binnenkort zijn activiteit­enlijst 2018 opstellen, een overzicht van zijn werkzaamhe­den het voorbije jaar. Hoe kan hij zijn staatstoel­age verantwoor­den tegenover het parlement als hij sinds begin augustus niks meer heeft uitgevoerd? Met Claire als stand-in hoopt Laurent zijn vel (en dotatie) alsnog te redden.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Een stralende prinses Claire schudt de hand van premier Michel op Koningsdag.
FOTO ISOPIX Een stralende prinses Claire schudt de hand van premier Michel op Koningsdag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium