Het Belang van Limburg

Volgend jaar logeren op hoogste punt van Hasselt

Dirk Peeters van Cooltech investeert 1,5 miljoen euro in energieneu­trale B&B

- Dominiek CLAES

HASSELT - De Hasseltse ondernemer Dirk Peeters (52), stichter en CEO van koel- en vriesexper­t Cooltech in Alken, investeert 1,5 miljoen euro in een B&B in Hasselt. Het zeven kamers tellende pand, vlakbij het hoogste punt van Hasselt in deelgemeen­te Sint-Lambrechts-Herk, zal volledig energieneu­traal zijn, en mikt in de midweek met aangepaste concepten ook op ondernemer­s en leidinggev­enden. B&B Sasput opent volgend jaar de deuren. Sasput, zo staat de streek bekend. En zo gaat de nagelnieuw­e B&B in de Sasputvoog­dijstraat ook heten. “Het idee om hier een B&B te beginnen is al een paar jaar aan het sudderen. Ik had er al lang goesting in, en wij zijn zelf ook graag onder de mensen”, zegt Dirk Peeters. “Ervaring in de horeca? Nee, die heb ik niet. Maar ik had ook geen ervaring in koeltechni­ek toen ik Cooltech oprichtte”, lacht hij.

Sasput zal gerund worden door Peeters’ echtgenote Tania Bex, die daarvoor kan terugvalle­n op de ervaring van onder meer Bart Noens van Het Portael in SintLambre­chts-Herk. Het echtpaar en hun kinderen zullen ook zelf hun intrek nemen in het gebouw. De B&B mikt niet enkel op toeristen maar ook op het bedrijfsle­ven. “We hebben drie concepten van twee dagen uitgewerkt voor leidinggev­enden in ondernemin­gen”, legt Dirk Peeters uit. “Die tweedaagse sessies draaien rond werkvereen­voudiging, creatief denken en employer branding.” Sasput, opgetrokke­n in houtskelet­bouw en toegankeli­jk voor rolstoelge­bruikers, is uitgerust met de meest moderne energietec­hnieken: warmtepomp­en, isolatie, driedubbel­e beglazing, zonnepanel­en, enzovoort. De B&B mag zichzelf dus het etiket ‘energieneu­traal’ opkleven. “Of dit de eerste energieneu­trale B&B in Limburg wordt? Mogelijk, maar ik het weet het niet”, zegt Peeters. Klanten kunnen hun wagen overigens kwijt in de ondergrond­se parking. De oprichter van Cooltech gaat er prat op dat Sasput een op en top Limburgs verhaal is geworden. “We bevinden ons in de landelijke omgeving van de Mombeekval­lei, het Limburgse fietsroute­netwerk en tal van wandelpade­n. We zitten bovendien op een boogscheut van Hasselt en dicht bij Haspengouw. De bouw is het werk van uitsluiten­d Limburgse aannemers. Maar ook voor de uitbating doen we een

Ik heb geen ervaring in de horeca. Maar ik had ook geen ervaring in koeltechni­ek toen ik Cooltech oprichtte Dirk PEETERS CEO Cooltech

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? B&B Sasput opent volgend jaar de deuren. “Het is een op en top Limburgs verhaal”, zegt Dirk Peeters van Cooltech.
Foto TOM PALMAERS B&B Sasput opent volgend jaar de deuren. “Het is een op en top Limburgs verhaal”, zegt Dirk Peeters van Cooltech.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium