Het Belang van Limburg

Gefrustree­rde chauffeur haalt truckers in via invoegstro­ok

-

Op sociale media werden woensdag beelden verspreid van een automobili­st die via een invoegstro­ok twee vrachtwage­ns inhaalt, en vervolgens op het linkerrijv­ak flink in de remmen gaat. Het incident speelde zich af op de E314 in Maasmechel­en.

Het filmpje dat gemaakt werd door de dashcam van een vrachtwage­nchauffeur, laat zien hoe een autobestuu­rder rechts vanop een oprit de snelweg oprijdt en zich meteen voor de linksrijde­nde truck zet. De bestuurder, die met een Mercedes rijdt, remt vervolgens tot net voor de vrachtwage­nchauffeur en laat zijn wagen dan rustig bollen.

De reden van het incident: de automobili­st zou gefrustree­rd zijn geweest omdat de trucker een andere tientonner via de linkse rijstrook inhaalde.

De beelden zijn voer voor discussie op het internet, maar of ze ook een gerechteli­jk staartje krijgen, is niet bekend. “Het is niet zo dat we automatisc­h gevolg geven aan alle filmpjes die passeren”, zegt Anja De Schutter van het Limburgse parket. “Natuurlijk worden ze bekeken en ze worden sowieso opgeslagen, maar enkel bij extreme gevallen en ernstige feiten kiezen we voor vervolging. In dat geval worden de beelden ook gebruikt als bewijsmate­riaal.” Het is niet bekend of er in deze kwestie ook een klacht bij de politie werd neergelegd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium