Het Belang van Limburg

Vukovic mag naar Rusland

Australië plaatst zich als voorlaatst­e land voor het WK

- Erik DE GRUYTER

Danny Vukovic en zijn ploegmaats mogen hun tickets richting Rusland boeken. In de beslissend­e kwalificat­iematch vloerde Australië Honduras met 3-1. Genkenaar Danny Vukovic bleef op de bank. Australië kon pas in de tweede helft het verschil maken. Aanvoerder Mile Jedinak eiste een hoofdrol op met een hattrick. Eerst bracht hij zijn ploeg op voorsprong, daarna scoorde hij nog twee keer vanaf de stip. Mathew Ryan moest zich in de toegevoegd­e tijd één keer gewonnen geven. “Genkie” Danny Vukovic zat op de bank. Voor Ange Postecoglo­u is de kwalificat­ie voor het WK in Rusland het tweede succes als bondscoach. In 2015 won Postecoglo­u - geboren in Athene, maar op z’n vijfde geemigreer­d - al de Asian Cup. “Om eerlijk te zijn, deze kwalificat­ie overweldig­t mij”, prevelde Postecoglo­u. “Als coach van je eigen land is de verantwoor­delijkheid nog een pak groter. Ik

RODE DUIVELS

Messi in maart naar België? - Volgens Argentijns­e bronnen wil Argentinië in maart tegen de Rode Duivels oefenen. De wedstrijd zou in Brussel plaatsvind­en. De KBVB is alvast op zoek naar sterke tegenstand­ers uit andere continente­n, maar kampt met budgettair­e beperkinge­n.

KBVB

Seizoen 2018-2019 gaat op 27 juli van start - De Pro League heeft de grote lijnen voor de kalender van de Jupiler Pro League jaargang 2018-2019 vastgelegd. Volgend seizoen wordt de competitie op vrijdag 27 juli 2018 op gang getrapt. Uiterlijk in het weekend van 18 mei 2019 zal de landskampi­oen gekend zijn. De finale van de Croky Cup zal gespeeld worden op woensdag 1 mei 2019, Dag van de Arbeid. Omdat dat een feestdag is, wordt de strijd om de Beker van België ‘s namiddags betwist.

KRC GENK

Omar Colley: uitgeziekt - Omar Colley is hersteld van een kleine griepaanva­l. De Genkse verdediger kon het volle pond geven in de onderlinge wedstrijdp­artijtjes. Leandro Trossard en Sebastien Dewaest werden gedurende anderhalf uur intensief onder handen genomen door fysical coach Ruben Peeters. Internatio­nals terug - Siebe Schrijvers, Danny Vukovic, Nordin Jackers, Bryan Heynen, Joakim Maehle en Marcus Ingvartsen keren vandaag terug van hun interlandv­erplichtin­gen. Zij starten de voorbereid­ing van de partij tegen Zulte-Waregem. Doelman Danny Vukovic, die pas vanavond landt in Zaventem, wordt morgen terug op de club ga vannacht van ons ticket voor Rusland genieten.”

Veel tijd om een groot feestje te bouwen, kreeg Danny Vukovic niet. De Genkse doelman moest in allerijl zijn valiezen pakken voor de trip richting Europa. Vuko, die in tien dagen de wereld rondvloog met de nationale ploeg, landt vanavond in Zaventem. Keeperstra­iner Guy Martens is benieuwd met welk vormpeil hij zijn doelman mag verwelkome­n.

Bovenop de vele uren in het vliegtuig komt nog een dubbele jetlag.

“Het komt erop aan dat Danny in aanloop naar de match tegen Zulte Waregem heel veel rust neemt”, weet Guy Martens.

verwacht.

STANDARD

Ciman op training - Standard verwelkomd­e gisteren Laurent Ciman (32) op training. Omdat de MLS stilligt, onderhoudt de Rode Duivel van Montréal Impact de komende maand in Luik zijn conditie. Mpoku kampte met knieklacht­en, maar hervatte gisteren de training. Enkel Cop en de langdurig geblesseer­de Bokadi zijn nog out. In de loop van de dag keerden alle internatio­nals terug naar Luik.

Boete voor Ajax - Ajax heeft van de UEFA een zware boete van 40.000 euro gekregen naar aanleiding van een incident in de Europa Leagueweds­trijd in Standard (1-1) van december 2016. De Amsterdams­e fans staken vuurwerk af en het duel moest even worden stilgelegd.

BUITENLAND

Marc Wilmots is geen bondscoach meer van Ivoorkust, dat zich niet wist te plaatsen voor het WK. Er werd “in gezamenlij­k overleg” besloten een einde te maken aan de samenwerki­ng. *** Thomas Vermaelen keert dit weekend wellicht terug in de wedstrijdk­ern bij FC Barcelona. Mascherano viel tijdens een oefenpot van Argentinië uit met een dijblessur­e en is een maand out. Vermaelen krijgt daardoor een plaats op de bank.

VROUWENVOE­TBAL

Wullaert schiet Wolfsburg naar kwartfinal­e Champions League - Red Flame Tessa Wullaert heeft in het Champions League-duel tegen Fiorentina twee keer gescoord in evenveel minuten. Het werd 3-3. Doordat Wolfsburg de heenwedstr­ijd al met 0-4 won, gaat de Duitse club door naar de kwartfinal­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium