Het Belang van Limburg

“Het blijft bang afwachten”

-

Met de overname door de Japanners van DMM.com komt er een einde aan het tijdperk-Duchâtelet op Stayen. Wat de toekomst brengt, blijft onduidelij­k. We legden drie kernvragen voor aan onze analisten.

Zullen de fans zich kunnen identifice­ren met het nieuwe STVV? “Volksclub komt in

buitenland­se handen”

Stef Wijnants: “De Japanners zullen in ieder geval zeer goed moeten communicer­en. Onder Duchâtelet was dat het laatste anderhalf jaar al niet best. Het feit dat ze STVV roemden om de grote, trouwe aanhang was toch op zijn minst bedenkelij­k te noemen. En van een voorbereid tekstje aflezen, worden de supporters niet warm. Het blijft afwachten, maar ik vind het een trieste dag. Een van de grootste volksclubs van België komt in buitenland­se handen. Enig scepticism­e bij de fans, die al met minder zijn, vind ik terecht. Wie gaat bijvoorbee­ld de technische beslissing­en nemen? Veel werknemers weten bovendien nog niet wat er hen te wachten staat. Dat is nooit een prettig gevoel bij een overname.”

Is het jammer dat Duchâtelet uit het Belgische voetbal verdwijnt? “Duchâtelet heeft grote

verdienste voor STVV”

Wilfried Van Moer: “Jammer, zou ik niet zeggen. Het is wel zo dat hij een grote verdienste heeft voor het huidige Sint-Truiden. De ploeg staat er goed voor. En als je de accommodat­ies bekijkt, is dat toch een serieuze vooruitgan­g. Zijn passage bij Standard was vooral financieel georiëntee­rd. Hij wilde misschien per se een grote ploeg in België hebben. Kampioen worden, is hem niet gelukt. In 2014 had hij pech, want toen was Standard er heel dichtbij. Maar ik denk dat hij financieel geen slechte zaken gedaan heeft met de Rouches.”

Zal STVV een ware transforma­tie ondergaan? “Overname lijkt goed

gefundeerd”

Marc Hendrikx: “Ik ken de inhoud van de overname niet, maar als er gezegd en gegarandee­rd wordt dat dat niet het geval is, lijkt me dat ook zo. De Japanners zitten al enkele maanden op Stayen en hebben de club grondig geanalysee­rd. De overname lijkt goed gefundeerd, in tegenstell­ing tot enkele andere overnames die we in het Belgische voetbal al gezien hebben.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium