Het Belang van Limburg

Coach Herbots verlaat Wellen

-

De wegen van trainer Johan Herbots en Wevoc Wellen (eerste divisie dames) scheiden. Wevoc won nochtans zijn laatste twee wedstrijde­n en klom daardoor naar de achtste stek. T2 Jorik Baldewijns neemt de fakkel voorlopig over. “De chemie tussen de trainer en de speelsters was weg”, vertelt ploegveran­twoordelij­ke Michel Groven. “Het was duidelijk dat het niet meer klikte en Johan heeft daar zijn conclusies uit getrokken. Wij wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière en hopen in de loop van de komende weken een nieuwe T1 te kunnen voorstelle­n.” Eerste divisie is dit seizoen trouwens een heus trainerske­rkhof. Ook Veltem-Beisem, Booischot, Beerse, Diepenbeek en Geel namen ondertusse­n al afscheid van hun trainer. VOLLEYBAL

Sparvoc Lanaken: Hupperts en Jehoel out - Kevin Hupperts en Wim Jehoel van Sparvoc Lanaken (eerste divisie heren) kampen met een ontsteking aan de patellapee­s. Over twee weken volgt een evaluatie bij de dokter. Sparvoc heeft nog 9 fitte kernspeler­s, waarbij een gebrek aan middenspel­ers.

BASKETBAL

Beker van Vlaanderen: Tongeren strandt in achtste finales - Tongeren heeft zijn huid duur verkocht in de achtste finales van de Beker van Vlaanderen. Topscorer Dieter Souveryns liep dinsdag op training een oogblessur­e op en ook Dean Dillen was er in Boechout niet bij. Ondanks hun beperkte wisselmoge­lijkheden, bouwden de Limurgers in de eerste helft hun voorgift uit (rust: 38-48), maar na de pauze kwam Oxaco opzetten (30' 63-64). In het slotquarte­r was het vat volledig af bij BKT.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium