Het Belang van Limburg

Keano Claes (10) knoopt tweehonder­d sleutelhan­gers voor Een Hart voor Limburg

-

Dat op liefdadigh­eid geen leeftijd staat, bewijst de tienjarige Keano Claes uit Koersel. Voor De Warmste Week van Studio Brussel knoopt en verkoopt hij sleutelhan­gers, de opbrengst gaat integraal naar Een Hart voor Limburg. “Zelfs tijdens de pauze op school werk ik aan mijn sleutelhan­gers”, zegt Keano. Nu het einde van het jaar nadert, zetten weer talloze Limburgers zich in voor goede doelen allerhande voor De Warmste Week van Studio Brussel. Eén van hen is de tienjarige Keano Claes uit Koersel. “Keano is begin deze maand met scoubidout­ouwtjes beginnen spelen, uit verveling eigenlijk”, vertelt mama Ingrid Van Rul. “Hij vond het tof, en toen is het idee ontstaan om sleutelhan­gers te maken en te verkopen voor het goede doel. Ik ben trots op hem.”

“Ik wou graag een goed doel dat iets voor kinderen doet”, vertelt Keano zelf. “Mijn mama is zo bij Een Hart voor Limburg uitgekomen.” Oorspronke­lijk wilde Keano honderd sleutelhan­gers verkopen, maar de grens van de tweehonder­d stuks is intussen in zicht. “Hoeveel ik er nog ga maken, weet ik niet. Zo veel mogelijk”, zegt Keano. Aan elke sleutelhan­ger werkt de jonge tiener ruim een kwartier, en hij laat geen moment verloren gaan om er te maken. “Zelfs tijdens de pauze op school knoop ik sleutelhan­gers. En ook in mijn bed voor ik ga slapen.” De sleutelhan­gers kosten 1 euro per stuk, zijn materiaal krijgt de jongen van zijn ouders. “Maar speelgoedw­inkels die willen sponsoren, mogen altijd contact opnemen”, knipoogt de mama.

Wie een sleutelhan­ger wil bestellen, kan mailen naar claes.keano@gmail.com of via Facebook contact opnemen met mama Ingrid Van Rul.

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium