Het Belang van Limburg

Honderden nieuwsgier­igen schuiven aan voor nieuwe buren van Ikea

- Dirk JACOBS

Woensdagoc­htend hebben de vier buren van de Zweedse meubelgiga­nt Ikea hun deuren geopend. Daarvoor kwamen een paar honderd nieuwsgier­ige klanten opdagen, vooral bij Media Markt, dat flinke kortingen beloofde. Samen met Kwantum, Maisons du Monde en X2O vervolledi­gt de elektronic­agigant daarmee het retailpark. Kwantum, X20 en MediaMarkt zijn ondertusse­n al bekend in onze provincie, maar Maisons du Monde is nieuw. De winkel biedt een ruim assortimen­t aan linnen, decoratie, kussens en meubelen, en een flinke lading kerstversi­ering als binnenkome­r. “Een mooie winkel, die zeker mensen die van een knusse woninginri­chting houden zal lokken”, zegt klant Monique Vranken. Net als Kwantum biedt de keten, net als Ikea, allerlei producten voor in huis. “Vreemd want dat is toch concurrent­ie”, vinden zussen Josée en Maria Bortels die samen op pad zijn. “De verschille­nde winkels zullen voor elkaar een kruisbestu­iving betekenen”, denkt directeur Dennis Haucourt van Ikea Hasselt, die de nieuwe buren persoonlij­k ging verwelkome­n met een flink gevulde mand Zweedse lekkernije­n.

Jobs

En dan is er uiteraard Media Markt dat op de Ikeasite een gelijkaard­ig aanbod biedt als in de binnenstad. En dat wordt gewaardeer­d, want onder de roodwitte ballonnenb­oog stapt duidelijk het meeste volk naar binnen.

“Alles samen gaan hier ongeveer zestig mensen aan de slag”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Vandeput (CD&V). “In amper 2 jaar tellen we nu op de Ikea-site om en bij de vierhonder­d jobs.”

Wie een verkeersin­farct vreesde, werd woensdag alvast gerustgest­eld. Want zelfs met de vijf winkels tegelijk open, was er parkeerpla­ats zat. “Er is van bij het prille begin rekening gehouden met de komst van dit retailpark”, zegt woordvoerd­er David Loozen van Ikea Hasselt. “Een massa extra bezoekers verwachten we niet meteen. We hebben bij de opening van Ikea al snel een ‘overlooppa­rking’ geopend op de plaats waar vandaag de parking voor de vier nieuwe zaken ligt. En dat moet zeker volstaan.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Vooral de Media Markt lokte veel volk.
FOTO RAYMOND LEMMENS Vooral de Media Markt lokte veel volk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium