Het Belang van Limburg

Muyters: “Eurostadio­n niet op tijd volgens mij”

-

In politieke kring hebben velen het Eurostadio­n al opgegeven. Ook Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) acht de kans klein dat het er nog tijdig komt. “Naar mijn gevoel zal het er niet staan voor het EK 2020”, zegt Muyters in ‘De Afspraak’ op Canvas. Hij vindt dat het project niet goed is aangepakt. “Zoiets moet van onderuit komen, je moet eerst draagvlak creëren bij de mensen. Dat mis ik bij het Eurostadio­n. Doe je zoiets top-down, dan krijg je overal protest, zoals nu. Maar mijn collega Joke Schauvlieg­e (CD&V) is aan zet voor de vergunning, zij moet haar werk kunnen doen.”

STANDARD

Wachten op Cop - Bij Standard werd er gisteren twee keer getraind: in de voormiddag op het veld, na de middag werd de selectie onderverde­eld in verschille­nde groepjes voor oefeningen in de zaal. Bokadi (knie) en Cop (voet) waren niet van de partij.

AA GENT

Asare kan Rode Duivel worden - Nana Asare (31), de Ghanees van AA Gent, heeft zijn Belgische identiteit­skaart beet en komt dus in aanmerking voor de Rode Duivels. Trainer Hein Vanhaezebr­ouck pleitte daar in zijn periode bij AA Gent geregeld voor. De linkerflan­kverdedige­r was ruim een jaar geleden al eens in beeld bij de Duivels, alleen verkeert hij uitgereken­d nu niet in zijn beste vorm.

ZULTE WAREGEM

Aliko Bala mee naar Nice - Door de blessures van Olayinka, Derijck, De Mets, Jensen en de revalidere­nde Bossut ziet Francky Dury zich genoodzaak­t om Aliko Bala mee te nemen naar Nice. De vleugelaan­valler behoort niet tot de wedstrijds­electie, want de Nigeriaan behoort niet tot de Europese selectie.

VROUWENVOE­TBAL

Nieuwe datum bekerwedst­rijd Genk Ladies - Uiteindeli­jk is er een datum gevonden voor de 1/8ste finale van de Beker van België tussen KRC Genk Ladies en eerstenati­onaler Eendracht Aalst. De uitgesteld­e wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 23 december om 13.30 uur op de accommodat­ie van KRC Genk Ladies aan de Galopinlaa­n. De Super Leaguepart­ij van 23 december tussen Genk en OHL verschuift hierdoor naar 19 januari om 20 uur op het SportInGen­k Park.

BUITENLAND

Geen celstraf voor Lukaku - Romelu Lukaku werd in de VS berecht na zijn stevig feestje in Beverly Hills, afgelopen zomer. Toen werd de spits van Manchester United kortstondi­g opgepakt door de politie wegens nachtlawaa­i. Een rechter in Los Angeles besliste om Lukaku een boete op te leggen van 450 dollar, zo’n 400 euro. Daar zal Lukaku niet echt van wakker liggen, want dat bedrag verdient hij al met een halfuurtje te voetballen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium