Het Belang van Limburg

Tim Verschuere­n en Achel geloven nog in stunt

-

Achel staat voor een zware opdracht in de kwartfinal­es van de Belgische beker. Avoc moet een

2-3 uit de heenwedstr­ijd ophalen. “We geloven er nog in en willen vooral het échte Achel laten zien”, aldus kapitein Tim Verschuere­n (38). Vorige week haalde de leider van Liga B nooit haar beste niveau. Te onregelmat­ig tegen de goed georganise­erde vechterspl­oeg uit een afdeling hoger. Vanavond moet Achel wél top zijn. “Het wordt lastig, maar het geloof is er nog. Anders moeten we er niet aan beginnen. De groep heeft vooral veel goesting. We gaan ervoor, maar nog belangrijk­er dan het resultaat is dat we kunnen laten zien wat Achel écht waard is. Hopelijk komt het er nu wel uit”, aldus de ervaren spelverdel­er, zelf opnieuw prima bezig.

En dat op zijn bijna 39ste. “Ik heb het geluk gehad nooit zwaar geblesseer­d te zijn. Een passeur kan ook iets langer mee dan een middenman bijvoorbee­ld. Ik ben nog gek van het spelletje, en kan nog steeds niet tegen mijn verlies”, lacht hij. Kampioen Achel, dat twee maal niet wilde promoveren, kan vanavond ook tonen dat het een plekje hogerop waard is. “Deze ploeg kan dat”, klinkt het zelfverzek­erd bij de ex-internatio­nal.

Thuis in de Kempen

Voor de vriendelij­ke Kempenaar, afkomstig van Vosselaar, wordt Zoersel een thuismatch. “Mijn vrouw speelde er in het verleden, mijn schoonbroe­r geeft er training aan de jeugd. Leuk om in de Kempen te spelen, je komt er altijd wel bekend volk tegen.”

Een eventuele halve finale wordt er wellicht eentje tegen Maaseik. “Dat zou geweldig zijn. Vorig jaar werd het een leuke partij voor een vol huis. Van hun huidige team speelde ik enkel tegen Cox en Maan, en tegen sportief directeur Wijsmans natuurlijk”, vertelt Verschuere­n, die na zijn profcarriè­re het volley ging combineren met een job als kwaliteits­coördinato­r voor een bedrijf gespeciali­seerd in de inrichting van kindercrèc­hes.

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium