Het Belang van Limburg

Europees avontuur voorbij

Essevee dwingt meer kansen af, maar wordt toch uitgeteld door Balotelli en co.

- Van onze verslaggev­er Frank BUYSE in Nice

Zulte Waregem is Europees uitgeschak­eld. Essevee kan zich concentrer­en op PO1 en de beker. Dury is er niet écht rouwig om, zeker? Maar hij was na de uitschakel­ing wél teleurgest­eld. “Ik telde vier kansen voor Nice en acht voor ons.” Met nog één speeldag te gaan, zijn Lazio en Nice al zeker van de kwalificat­ie. Maar Essevee is eervol ten onder gegaan. “C’était très dur”, knikte Nice-coach Lucien Favre. De Belgen hadden na de rust zijn al te lakse ploeg echt pijn gedaan. Maar best dat Balotelli al voor 2-0 had gezorgd. Eerst via “een onnodige strafschop” aldus Dury na een fout van Bostyn op Super Mario zelf. En dan op het halfuur een knappe combinatie die door Balotelli zelf werd afgerond. Maar daar bleef het bij, Nice had 45 minuten alleen maar balbezit gecreëerd. Met tussendoor toch al die eerste prikken van Essevee, via Coopman en twee keer Iseka zelfs.

De Sart mocht invallen bij de rust en dat bleek een hele verbeterin­g voor het spel van Essevee. “En ik heb toen ook gevraagd meer risico in het spel te leggen”, aldus de coach. Essevee toonde nu wel meer lef en kreeg ook kansen. Opnieuw vooral Iseka dan, maar hij miste twee keer de kans op de aansluitin­gstreffer. Dury sakkerde, maar nam zijn spits achteraf niets kwalijk. “Die jongen maakte de laatste maanden heel veel vooruitgan­g, je mag hem dat niet kwalijk

GROEP A

nemen. Dat is wel het verschil: Balotelli had die kansen wel afgemaakt. Ik zag een goeie match van mijn ploeg, met acht kansen voor ons tegenover vier voor hen. Op basis daarvan hadden we echt meer verdiend.”

Maar die goal kwam er niet. En ze verdienden nochtans eentje. Vond Hamalainen ook. Dan maar zo, dacht de Deen, en hij knalde een vrijschop heerlijk vanop 30 meter in doel. Een wereldgoal en meteen weer wat hoop voor Essevee in de slotfase. “Alleen hadden we vroeger moeten scoren”, wist Dury achteraf ook. “Spijtig. Vooral omdat we ook alweer te gemakkelij­k toch nog een derde goal pakten.” Tameze die zich op zijn eentje door de Essevee-verdedigin­g mocht wringen. Game over, byebye Europa.

GROEP C

GROEP D

 ?? Foto
BELGA ?? Ex-Genkenaar Brian Hamalainen scoorde met een prachtig schot vanop afstand.
Foto BELGA Ex-Genkenaar Brian Hamalainen scoorde met een prachtig schot vanop afstand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium