Het Belang van Limburg

Britse steden geen culturele hoofdstad meer

-

in Groot-Brittannië is er opschuddin­g ontstaan omdat de Europese Commissie heeft laten weten dat Britse steden geen culturele hoofdstad van Europa meer kunnen worden, nu GrootBritt­annië uit de EU stapt. “Een dwaze beslissing van de Europese Unie”, zo reageerde de Britse onderstaat­ssecretari­s voor Kunst John Glen. Een regeringsw­oordvoerde­r wees erop dat in het verleden steden in Noorwegen, Turkije en IJsland de titel al gehad hebben, en dat zijn ook geen EU-lidstaten.

Daar wordt in de brief van de Commissie op geantwoord. “Uitzonderi­ngen worden alleen gemaakt voor kandidaat-lidstaten en leden van de Europese Economisch­e Ruimte”, waar de Britse regering tot vandaag geen deel van wil uitmaken.

Advocaten Flynn verbreken contact met Witte Huis

De advocaten van gewezen nationaal veiligheid­sadviseur van de VS Michael Flynn hebben alle contacten met de raadsliede­n van het Witte Huis afgebroken.

Volgens de krant The New York Times werkte het advocatent­eam van Flynn tot nu toe nauw samen met de advocaten van president Trump, maar hebben ze daar abrupt een eind aan gemaakt.

Dat zou erop kunnen wijzen dat Flynn gaat samenwerke­n met speciaal aanklager Robert Mueller in het onderzoek naar mogelijke contacten van leden van het team van Donald Trump en Russische agenten tijdens de campagne voor de presidents­verkiezing­en. Flynn moest vorig jaar na 23 dagen opstappen als veiligheid­sadviseur toen bleek dat hij gelogen had over zijn contacten met de Russische ambassadeu­r in de VS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium