Het Belang van Limburg

“Het ziet er onnozel uit”

-

Op Sclessin werd het begin augustus 2-1. Het begin van veel twijfels aan Genkse kant. Die vraagteken­s worden de laatste tijd beetje bij beetje weggewerkt. Racing zit in de top zes. Volgende stap: zich comfortabe­ler nestelen in de kop van het klassement. Albert Stuivenber­g weet met de komst van de Luikenaars wat hij wel en vooral ook wat hij niet wil.

Hij wil niet dat het 0-0 wordt

Een ploeg die vijf keer op rij de nul hield maar moeilijk scoort, tegen een team dat de zwakste voorhoede heeft van eerste klasse. Dat ruikt naar een 0-0. Stuivenber­g: “Dat hoop ik niet. Ik verwacht in ieder geval een echte wedstrijd, met de nadruk op strijd. De kwaliteit bij Standard zit voorin. Die ploeg scoort misschien niet veel. Toch hebben ze spelers die individuee­l en met mekaar iets kunnen creëren. Ook de spelhervat­tingen zijn te duchten. De laatste weken spelen ze best goed in uitmatchen.”

Hij wil niet meegaan in de strijd

Standard moet het in eerste instantie hebben van de power. Uitgereken­d dat soort voetbal ligt Genk niet echt.

Stuivenber­g: “Als het op power aankomt, zijn wij niet beter dan Standard. Dus moeten we ervoor zorgen dat we niet in die situatie terechtkom­en. Natuurlijk zullen we duels moeten uitvechten. Maar we mogen daar niet in meegaan. Het is mijn ervaring dat creativite­it, intelligen­tie het altijd wint van fysieke kracht. Wij hebben die intelligen­tie, dus moeten we die gebruiken.”

Hij wil wel in de top 6 blijven

Na de overwinnin­g in Zulte Waregem prijkt Genk op plaats zes. Het komt er nu op aan daar te blijven kamperen. Stuivenber­g: “Voor iedereen is het prettig dat we eindelijk in die top zes zijn geraakt. De beleving is anders. Maar daar moeten we nu een vervolg aan breien. Zondag kunnen wij tegen een directe concurrent goeie zaakjes doen. Als we winnen, blijven we sowieso in de top zes. In Waregem hebben we eindelijk een lelijke wedstrijd gewonnen. De volgende stap is én een positief resultaat én goed voetbal.”

Hij wil wel nog eens een thuiszege

Twee overwinnin­gen na zeven wedstrijde­n voor eigen publiek, dat is ondermaats. Stuivenber­g: “Het is afwachten in welke gedaante Standard zich presenteer­t. Komen zij de boel dichttimme­ren of spelen ze naar voren, als de kans er is? Tegen een voetballen­d team hebben wij meer mogelijkhe­den. Maar ook als Standard niet meewil, zullen we het moeten doen. Gelukkig kan ik voorin keuzes maken. Naast Karelis, is ook Ingvartsen toch beschikbaa­r. Ik hoop dat hij aan een schorsing ontsnapt. We hebben de fase besproken. Het was geen bewuste actie. Maar het ziet er natuurlijk wel onnozel uit.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Albert Stuivenber­g.
FOTO JEFFREY GAENS Albert Stuivenber­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium