Het Belang van Limburg

AA Gent doet weer mee

- Koen VAN UYTVANGE

Zie daar, de terugronde is pas begonnen en AA Gent staat (heel even) bij de eerste zes na een 3-1-zege tegen Moeskroen. Academisch oogde het allerminst, maar flitsen van Kubo en Bronn volstonden om de imploderen­de seizoensre­velatie te doen vrezen voor het ergste. 16 op 21 onder Yves Vanderhaeg­he, de comeback van AA Gent is indrukwekk­end. De Buffalo’s namen de maat van Moeskroen, de revelatie van het seizoensbe­gin die angstvalli­g naar beneden begint te staren. Vijf van de laatste zes matchen verloren, 3 op 24: geen wonder dat Rednic versterkin­g vraagt in elke linie, al is het maar bij wijze van paraplu voor de opstekende kritiek.

Een paraplu kon hij gisteren ook al bezigen. Weer waar je nog geen hond zou doorjagen, zo hard regende het in Gent. En zo werd er ook gespeeld, alsof er hier en daar water onder de hersenpan was gekropen en voor kortsluiti­ngen zorgde. Of hoe valt anders te verklaren dat de Ghelamco Arena het toneel was van een festival aan dramatisch­e passes, verkeerde beslissing­en? Om een potje bij te janken. Asare, eindelijk voetbalbel­g of Sylla, die de voorkeur kreeg op Yaremchuk, zelfs Kalu: niemand die voor hartverwar­mende taferelen zorgde.

Tot een kleine kortsluiti­ng bij exBuffalo Locigno halverwege de eerste helft. De rechtsacht­er van Moeskroen schatte een dribbel van Simon verkeerde in en trapte de Nigeriaan tegen de benen. Strafschop en 1-0, getekend Moses Simon.

Sushichef maakt kipkap

Lang hield AA Gent niet stand, alweer door stroomuitv­al, dit keer in de bovenkamer bij Kalu. Die gaf de bal plompweg aan Rotariu, die meteen uithaalde. Kalinic pareerde wel maar duwde de bal onvoldoend­e weg om het gevaar te doen wijken. Awoniyi nam het geschenk in dank aan: 1-1. Toch gingen de Buffalo’s met een voorsprong de rust in. Omdat Rotariu op de lat kopte. En omdat Kubo de stekker wel even in het stopcontac­t kreeg. En hoe. Met het koksmes van de sushichef maakte de Japanner kipkap van Moeskroen. Vanaf de middellijn vertrokken, onderweg een paar Henegouwse strijkplan­ken ter plekke latend, werkte hij de 2-1 voorbij de handen van doelman Butez, vervanger van de geblesseer­de Bailly. Rednic sakkerde in het Roemeens, de Ghelamco Arena lichtte op. Heel even maar.

Want na de rust bleef het nog een tijdje regenen, druppels én gezucht op de tribunes. Gent bleef er weinig van bakken. Moeskroen kwam wel opzetten. Mohamed,

TUBEKE CERCLE BRUGGE 1 1

Na een uitbraak van De Belder werd Palun aangespeel­d, die de bal simpel kon binnentikk­en. Tubeke reageerde meteen met een kopbalgoal van Nirisarike. Opnieuw puntenverl­ies voor Cercle Brugge dat een slechte zaak doet met het oog op de tweede periodetit­el.(jed) net als Govea gezegend met een kanon, nam Kalinic zelfs onder vuur. De Kroaat pareerde, dit keer zonder gevolg.

Tot alweer een flits de thuisploeg bevrijdde. Rechtsacht­er Bronn haalde heerlijk uit, met links dan nog, vanaf de rand van de zestien: via de deklat 3-1. Vanderhaeg­he gooide Yaremchuk er nog in. De Oekraïner bracht wel schwung en toonde dat hij aan de aftrap had moeten staan, al veranderde er niets meer aan de score. AA Gent doet weer mee.

 ?? FOTO BELGA ?? Bronn en Kubo maakten het verschil voor de Buffalo’s.
FOTO BELGA Bronn en Kubo maakten het verschil voor de Buffalo’s.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium