Het Belang van Limburg

Anderlecht moet snel zijn voor spits Boakye

-

Anderlecht heeft een spitsenpro­bleem. Teo - geschorst tegen Kortrijk - scoort niet meer en Beric - 17 speelminut­en - wil terug naar SaintEtien­ne. De oplossing? Hein Vanhaezebr­ouck zegt geen neen tegen een spitsentra­iner, maar ook een nieuwe aanvaller is een must. Richmond Boakye (24) is eerste keuze, maar die is al erg gegeerd.

Lukasz Teodorczyk (3 goals in 18 matchen) scoort gemiddeld om de 7 uur en 21 minuten. Richmond Boakye (18 goals in 24 matchen) heeft bij Rode Ster gemiddeld niet langer dan 1 uur en 46 minuten nodig. Het zorgt ervoor dat - naast Anderlecht - ook al Chelsea en Everton in de Ghanees een nieuwe Lukaku zien en scouts stuurden. “Boakye?” repliceerd­e Hein Vanhaezebr­ouck. “Ik ging bij Gent niet in op de geciteerde namen en bij Anderlecht ga ik dat nog minder doen.”

Het prijskaart­je: minstens vijf miljoen.

Al heeft Vanhaezebr­ouck Teo nog niet opgegeven. “We moeten Teodorczyk niet liquideren. Tegen Bayern deed hij alles goed behalve afwerken. Hij zette goed druk, deed goeie loopacties en gaf ook de assist voor onze goal.” Gewezen topschutte­r Erwin Vandenberg­h pleitte achteraf openlijk voor een echte spitsentra­iner om Teodorczyk uit de put te halen. “Ik sta daar wel voor open”, vervolgde Hein. “Maar dan moet je wel iemand vinden die de juiste snaren raakt.”

Teo kreeg nog meer slecht nieuws afgelopen week. De middenving­er die hij in mei uitstak naar de supporters van Club Brugge, kost hem 1.000 euro.

Op het veld vergaat het ploegmaat Nicolae Stanciu alvast beter. Na een hamstringb­lessure is hij in principe inzetbaar tegen Kortrijk. Ook de kans dat Trebel (knie) dit weekend inzetbaar is, is reëel. Chipciu zal mogelijk niet terug zijn en Najar hervatte wel deels de groepstrai­ning, maar een match komt nog te vroeg.

ANDERLECHT - KV KORTRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium