Het Belang van Limburg

“Maaseik is in topvorm”

Dries Hoeyberghs en Zoersel sluiten heenronde af in Maaseik

- Rob KWANTEN

Noliko Maaseik sluit de heenronde van de reguliere competitie af met een thuiswedst­rijd tegen Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel. Aan het roer van de Antwerpse ploeg staat Dries Hoeyberghs, die in het tussenseiz­oen Tom Spittaels opvolgde. Hoeyberghs heeft Limburgse roots en is met zijn 31 jaar veruit de jongste trainer in de Liga A. “Mijn ouders wonen in Herk-deStad”, vertelt Dries. “Ik woon in Schaffen. Een grensgeval dus. Maar mijn Limburgse stempel houd ik vooral over aan mijn periode als speler van Halen. Daar heb ik hele mooie tijden gehad op het hoogste niveau. En natuurlijk is er ook nog mijn zus Joke, de setter van Jaraco As.”

Bediende

Hoeyberghs begon zijn trainersca­rrière in 2010 bij Lizards Lubbeek. Drie jaar later werd hij assistent bij het toenmalige Lennik, vorig seizoen was hij dat bij het intussen ter ziele gegane Antwerpen. “En zo ben ik dus bij Zoersel beland”, gaat Dries verder. “Trainer in Liga A, niet niks voor iemand van 31 jaar. En toch is het niet mijn hoofdjob. Ik werk als bediende in een verzekerin­gskantoor. Volleybal is nog steeds een hobby voor mij. Zoersel is de minst profession­eel uitgebouwd­e club van de Liga A. Zo trainen wij maar driemaal per week, toch een stuk minder dan de concurrent­ie. Iedereen samen krijgen op training is niet altijd evident. Logisch, want mijn jongens gaan allemaal stuk voor stuk werken. Of ik ooit trainer van Noliko Maaseik zou willen worden? Daar zou ik zeker geen neen tegen zeggen. Van je hobby je beroep maken is een droom van veel mensen. Ook van mij. Maar ik ben nog maar 31. Ik ga dus niets overhaaste­n.”

Oprins

Zoersel won vorig seizoen de playdowns en kende een zorgeloos seizoen. Met een voorlaatst­e plaats in de competitie en de verrassend­e uitschakel­ing in de beker tegen Achel is balans voorlopig minder positief. "Onze heenronde was heel wisselvall­ig. Ik ben over het algemeen tevreden over het niveau, maar het resultaat blijft net iets te vaak uit. We staan voorlaatst­e met 5 punten, dat zijn er toch enkele te weinig. De blessure van onze hoofdaanva­ller Jeroen Oprins zit daar voor iets tussen. Door een scheurtje in de schouder is hij niet altijd inzetbaar. Als hij ontbreekt krijgen we het moeilijk in de aanval. Maar de overwinnin­gen tegen Gent en Guibertin waren natuurlijk mooi. En in de achtste finales van de beker stuntten we tegen Aalst. Dat was natuurlijk een formidabel­e aldus Hoeyberghs. Maar kan Zoersel ook stunten tegen Maaseik? “De kans is klein”, geeft Dries toe. “Ik zag Maaseik de laatste weken enkele keren aan het werk, onder andere in de Champions League. Ze zijn echt wel in topvorm. Iets rapen in de Steengoed Arena wordt bijzonder moeilijk.”

Xprestatie”,

 ?? FOTO HBVL ?? Met zijn 31 jaar is Dries Hoeybergs de jongste trainer in de Liga A.
FOTO HBVL Met zijn 31 jaar is Dries Hoeybergs de jongste trainer in de Liga A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium