Het Belang van Limburg

“Meer dan een meeloper”

Visé van Predrag Dosen richt pijlen op Belgische play-offs

- Ivo KWANTEN

De nederlaag tegen het Bevo van Johan Smeets kostte Initia de vierde plaats in het klassement van de BeNeleague. Die plaats kan het terug verdienen met een thuiszege tegen Visé. En Hasselt loopt zaterdag met Predrag Dosen opnieuw een ex-trainer tegen het lijf. Predrag Dosen maakte deel uit van de selectie van het toenmalige Joegoslavi­ë die zou deelnemen aan de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. “Dit had het hoogtepunt van mijn carrière moeten worden maar het werd mijn grootste ontgoochel­ing”, blikt Dosen terug. “We stonden op de luchthaven van Belgrado klaar om richting Barcelona te vertrekken toen het bericht binnenliep dat we van die Olympische Spelen geweerd werden. Sancties van de Verenigde Naties naar aanleiding van de woelige siplaatste”, tuatie in het land.” Dosen, die zijn debuut als trainer maakte bij Banja Luka en dan de stap zette naar het Duitse Schutterwa­ld, kwam in 1996 aan in België. Hij leidde Beyne, Tongeren, NeLo en was T1 van de Belgische nationale ploeg. Met Initia Hasselt werd hij kampioen en won hij de Belgische beker.

In 2014 nam hij bij HC Visé een nieuwe uitdaging aan. Hij loodste de Luikse ploeg in 2016 naar de BeNeleague. “We waren de eerste Waalse club die zich voor deze grensovers­chrijdende competitie aldus Dosen. “En we zijn intussen meer dan een meeloper geworden. Deelname aan de Final Four lijkt misschien realistisc­h maar op dit moment niet belangrijk. Ik wil bij de vier beste Belgische clubs eindigen om voor de nationale titel te kunnen bikkelen. Visé mag zich stilaan tot de Belgische top beginnen rekenen. Dit team heeft nog veel progressie­marge. Onze kern wordt breder, meer en meer spelers kunnen het niveau van de BeNeleague aan. We hebben wat wisselmoge­lijkheden maar dit is niet te vergelijke­n met de luxe van leider Bocholt. Blessurela­st kan dus wel degelijk stokken tussen de wielen steken. We overwinter­en als enige Belgische club Europees, wat extra wedstrijde­n en extra belasting met zich meebrengt.”

Zoon Andrej bij Initia

Met Hasselt-DHT (eerste nationale vrouwen), Hasselt-Tongeren (mannen liga 1) en Hasselt-Visé (BeNeleague) wordt er zaterdag heel wat handbal gespeeld in de Alverberg-sporthal. Tijdens de rust houdt Initia zijn jaarlijkse voorstelli­ng van de jeugdploeg­en. Met daarbij Andrej Dosen. De zoon van Predrag speelt voor de J14 van de Limburgse club. Nog een vraagje voor Andrej. Supporter jij zaterdag voor Initia of kies je partij voor papa en gun je Visé de overwinnin­g?

“Ik gun het ze allebei", aarzelt Andrej een beetje. "Maar stiekem hoop ik toch dat Visé de wedstrijd wint. Familie per slot van rekening boven alles.”

X

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Predrag en zijn zoon Andrej Dosen.
Foto KAREL HEMERIJCKX Predrag en zijn zoon Andrej Dosen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium