Het Belang van Limburg

“Ik sluit een terugkeer in cross niet uit”

Hans van Kasteren ziet terugkeer als ploegmanag­er wel zitten

- Guy VAN DEN LANGENBERG­H

Op 23 november 2015 kondigde Hans van Kasteren de verkoop aan van Telenet-Fidea aan Sven Nys en Golazo. Bijna dag op dag twee jaar later sluit hij een terugkeer naar de cross niet uit. “Correctie: ik zit nog altijd in de cross, als manager van Quinten Hermans en Corné van Kessel”, vertelt de 62-jarige Nederbelg. “Maar ik sluit niet uit dat ik ooit terugkeer als ploegmanag­er. Al zal dat niet voor morgen zijn. Bij de overname door Golazo en Sven Nys hebben we in het contract een clausule opgenomen waarin staat dat ik voor een bepaalde datum niet opnieuw met een ploeg mag beginnen. Alleen moet ik die datum nog eens opzoeken, ik ken hem niet uit het hoofd. (lacht) Eerlijk, ik ben blij dat ik rustig op adem kan komen. Echt kriebelen doet het dus nog niet.”

Nieuw team

Maar Van Kasteren heeft ook ogen. “Ik zie teams – Marlux en Vastgoedse­rvice – die er momenteel niets van bakken. Mochten er in de toekomst teams wegvallen en iemand stelt me de vraag om een nieuw team te leiden, met nieuwe het parcours er bijzonder zwaar bij, wat onder meer Klaas Vantornout kon verleiden om alsnog naar Duitsland af te zakken. Een dag later worden de crossers opnieuw aan de start verwacht van de Flandrienc­ross in Hamme. Met onder meer een langere aankomstst­rook onderging het parcours enkele lichte wijziginge­n. Ook in dat klassement leidt Mathieu Van der Poel, voor Lars van der Haar.

Hans VAN KASTEREN sponsors, dan zal ik daar zeker over nadenken. Met welke renners? Ik heb altijd gezegd dat ik niet zal rusten vooraleer Quinten Hermans een keer wereldkamp­ioen is geweest. (fijntjes) En dat hoeft wat mij betreft niet bij Telenet-Fidea te zijn. Met Aerts, van der Haar en Hermans heeft die ploeg drie kopmannen in de rangen. Zoveel kwaliteit in dezelfde ploeg, dat gaat ooit wringen.” Voor Wout van Aert is dit het laatste weekend voor hij er bijna drie weken tussenuit gaat voor onder meer een stage. Hij keert pas op 16 december in Antwerpen terug in het veld.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Hans van Kasteren: “Mochten er in de toekomst teams wegvallen en iemand stelt me de vraag om een nieuw team te leiden, met nieuwe sponsors, dan zal ik daar zeker over nadenken.”
FOTO PHOTO NEWS Hans van Kasteren: “Mochten er in de toekomst teams wegvallen en iemand stelt me de vraag om een nieuw team te leiden, met nieuwe sponsors, dan zal ik daar zeker over nadenken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium