Het Belang van Limburg

Nienke Hellings kan alleen leider worden

- Yvan JANSSENS

Zondag staat er met de veldloop in Roeselare de derde manche in het kader van de CrossCup op het programma. Een uitgelezen kans voor Nienke Hellings, aangeslote­n bij AVT-Houthalen, om alleen leider te worden bij de scholieren. Op haar zestiende behoort Hellings in haar leeftijdsc­ategorie zowel op de piste als in de cross al bij de top in België. Het jonge meisje uit Opglabbeek, dat Humane Wetenschap­pen volgt in het Don Boscocolle­ge van Hechtel, is dan ook uitgegroei­d tot een jongedame die naast een groot sportief potentieel ook over een bagage communicat­ieve vaardighed­en beschikt die haar toelaten de wereld te bestormen.

Nienke Hellings begon al in de lagere school te sporten. “In afwisselin­g van de LO-lessen liepen wij schoolveld­lopen. Zonder training stond ik toch altijd op de hoogste trede van het podium. Dat vond ik zo leuk dat ik op mijn negende aansloot bij AVT Meeuwen. De eerste training was een groepsloop. Na die loop stond trainer Marc Corstjens met verbazing te kijken omdat ik als 9-jarige nieuweling het tempo van de groep had kunnen volgen. Ik werd dan ook onmiddelli­jk aanvaard.” Op haar twaalfde stapte Nienke over naar AVT Houthalen, waar Jos Maes trainer was. “Trainen mocht, maar wedstrijde­n lopen was pas toegestaan als kadet”, kijkt Hellings terug.

CrossCup

Nienke staat momenteel samen met Femke Verschoren (LYRA) op een gedeelde eerste plaats in de Crosscup. “Vorig jaar eindigde ik, ondanks een slepende blessure aan mijn enkel, derde in de CrossCup. Om dit jaar het eindklasse­ment te winnen, moet ik heel goede benen hebben. Maar in Hannuit hoop ik nog eens te winnen. Ik loop daar op mijn favoriete ondergrond met hopelijk veel modder. Er is wel een probleem, de dag voordien moet ik bij het team van Don Bosco Hechtel op dezelfde omloop een SVS-selectiewe­dstrijd lopen om een selectie voor het WK in Parijs af te dwingen. Ik hoop dat wij als team het maximale quotum van zes deelnemers kunnen afvaardige­n naar Parijs.”

Kampioensc­happen

“In Genk zal ik alleen aan het Limburgs kampioensc­hap deelnemen. Daarin zullen waarschijn­lijk mijn clubgenote­n Silke Smeets en Britt Lemmens samen met Annelies Nijssen mijn grootste tegenstrev­ers zijn. Ook het BK veldlopen in Brussel staat op mijn programma. Ik heb op die omloop al eens gewonnen. Dat parcours bevalt me. Ik zou daar dan ook willen winnen”, onderstree­pt Nienke haar ambities.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium