Het Belang van Limburg

Clash tussen ex-Kanaries Boffin en Hayen

- Norbert STAS

Er wordt vanavond een Truiense clash uitgevocht­en in Eisden. Met aan de ene kant Danny Boffin en aan de andere kant Nicky Hayen. In een vorig leven nog ploegmaats bij STVV, nu concurrere­nde trainers. Ze hebben er in het begin van de jaren 2000 samen met volle teugen van genoten bij de Kanaries. Met als toetje de - helaas verloren - bekerfinal­e tegen La Louvière. “Danny kwam toen terug uit het Franse Metz”, zegt Nicky Hayen, die een stuk jonger is. “Met zijn rijke ervaring betekende hij toen een enorme meerwaarde voor ons. Ik keek toen echt naar hem op. Nu, zoveel jaar later, komen we elkaar nog sporadisch tegen op straat. Of we bellen al eens een keer met elkaar.”

Deze week hebben ze dat wellicht niet gedaan. Vanavond zijn het immers vijanden. Vooral Patro moet dringend wat toevoegen aan

Nicky HAYEN Trainer van Berchem zijn zes schamele puntjes. Maar ook die andere naam als een klok in het Belgisch voetbal, Berchem Sport, kan er best wat gebruiken. Door bijvoorbee­ld buitenshui­s beter te doen dan in die andere matchen waarin er één keer werd ...gelijk gespeeld.

“Eerlijk gezegd, ik ga voluit voor de drie punten”, zo laat de Berchem-trainer in zijn kaarten kijken. “Ik heb het de spelers deze week ingehamerd dat ze moeten uitgaan van een perfecte organisati­e en de richtlijne­n volgens het boekje moeten uitvoeren. Ze mogen ook niet doen wat ze vorig week gedaan hebben: de kopjes laten hangen eens ze op achterstan­d komen. Akkoord, Berchem doet het buitenshui­s zwak tot hiertoe. En ook vanavond zullen we niet de steun krijgen van 30.000 supporters.”

Om maar te zeggen dat er werk aan de winkel is voor Nicky Hayen bij zijn nieuwe werkgever. “Ik wil nochtans zo snel mogelijk weg geraken onderaan en beginnen bouwen aan volgend seizoen”, zo neemt hij zich voor. “Vooral door een beter groepsgevo­el te creëren. Gelukkig heb ik dat geleerd van mensen als Marc Brys, met wie ik tien maanden samenwerkt­e in Saoedi-Arabië en Jacky Mathijssen, die ik nog had als trainer. Berchem mag voor mij dus geen verhaal van korte adem worden. Vanavond wil ik al de basis leggen door te gaan winnen op Patro. Uiteraard gaat Danny hetzelfde proberen. Maar ik ken de zwakke punten van Patro. Alleen wil ik vermijden dat zij dat in de krant zouden lezen. En na de match zal ik Danny een hand geven.”

We zullen straks niet gesteund worden door 30.000 supporters

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Nicky Hayen.
FOTO GOYVAERTS Nicky Hayen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium