Het Belang van Limburg

“Penalty cup gewonnen”

Verdediger Jentl Vankrunkel­sven is topschutte­r

- Johan MULDERS

Met Bilzerse-Waltwilder wacht Leopoldsbu­rg de eerste van drie Limburgse derby’s en daarna volgen Heur-Tongeren en Esperanza Pelt. “Drie serieuze waardemete­rs en daarna weten wij wellicht welke ambities wij dit seizoen mogen koesteren”, stelt Jentl Vankrunkel­sven. De 23-jarige verdediger is de topschutte­r van de ploeg met vier treffers waarvan drie op strafschop en eentje op vrijschop. “En dan te bedenken dat ik in vier seizoenen Leopoldsbu­rg slechts vier keer kon scoren”, doet hij zijn verhaal. “Dit seizoen mag ik de strafschop­pen nemen en dat is heel toevallig gegaan. De trainer zocht iemand voor de eerste wedstrijd. Op het einde van de voorbereid­ing organiseer­den wij een penalty-cup en ik kwam er als beste uit voor Bert Tuteleers. Vroeger, zelfs niet bij de jeugd in Westerlo, was ik zo scheutig om een elfmeter te trappen. Bij een strafschop­penreeks hoorde ik altijd bij de laatsten. Nu heb ik er nog geen enkele gemist. Een vast patroon of een voorbeeld heb ik niet. De donderdagt­raining sluiten we steevast af met een paar elfmeters en als die binnengaan doe ik hetzelfde in de wedstrijd. De keeperstra­iner zegt wel dat hij ze opzettelij­k binnenlaat om ons vertrouwen te geven.”

Moeilijk drieluik

Dat vertrouwen is er zeker na drie zeges op rij. “Ook Bilzerse-Waltwilder is aan een mooie reeks bezig. Nadien spelen we tegen HeurTonger­en en Esperanza Pelt”, blikt Jentl vooruit. “Drie interessan­te, maar ook moeilijke wedstijden. Als we tegen deze ploegen punten pakken, moeten we ons kunnen handhaven in de top van de rangschikk­ing. Geen enkele ploeg heeft ons weggespeel­d dit seizoen en we hebben zelfs punten laten liggen. De voorbije jaren stak er altijd een ploeg bovenuit, maar dit jaar niet. Daarom is dit een uitgelezen kans om mee te dingen voor de prijzen”, Jentl.

De Hammenaar miste de afgelopen vier jaar slechts acht wedstrijde­n. “Elk seizoen wel één of twee wegens schorsing. Voor een verdediger is dat niet abnormaal. Ook dit seizoen was ik al geschorst en nu sta ik weer op twee kaarten. Vorig seizoen miste ik de openingswe­dstrijd omwille van een blessure. Sinds ik bij Leopoldsbu­rg voetbal, blijf ik gespaard van blessures. Dat was bij de jeugd wel eens anders. Ook voor een schoolstag­e moest ik destijds al eens passen. Sinds september geef ik turnles aan de kleutertje­s

beseft Jentl VANKRUNKEL­SVEN

ESK Leopoldsbu­rg in Heppen. Sommigen voetballen bij Leopoldsbu­rg en dat maakt het extra leuk. Als LO-leerkracht is het niet zo simpel om werk te vinden. Het is wel een geliefkoos­de studierich­ting bij voetballer­s. In Leopoldsbu­rg zijn er vijf die nog studeren of al aan de slag zijn.”

Er heeft nog geen enkele ploeg ons weggespeel­d

ESK Leopoldsbu­rg: Claes hervat bij de beloften en Mathei (hamstring) is onzeker. Foglia is nog out.

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Eric Eurlings.
FOTO TOM PALMAERS Eric Eurlings.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium