Het Belang van Limburg

“Een gelijkspel zou ideaal zijn”

Papa Martens is supporter van Tervant, zoon Migel voetbalt bij Paal

- Bart SCHIJNS

AC Tervant - Flandria Paal is een echte derby. Vooral bij de familie Martens. Papa Jan is immers een fervent Tervantsup­porter en zoon Migel spits bij Paal. “Maar ik hoor toch dat iedereen er na afloop een heus verbroeder­ingsfeest van gaat maken. Er komen dus sowieso verlenging­en”, kondigt Jan Martens aan. “Als geboren Lommelaar ben ik grootgebra­cht tussen de motorcross­ers”, vertelt papa Jan. “Ik was in feite anti-voetbal. Tot Migel als klein mannetje begon te voetballen bij Tervant. Daar maakte ik snel kennis met andere voetbalpap­a’s. Dat was de ideale manier voor ons om hier ingeburger­d te geraken. Die vriendscha­p is zo groot dat we nog regelmatig samenkomen met ouders die we toen hebben leren kennen.” “Migel zelf mocht indertijd gaan testen bij Anderlecht en ook PSV toonde interesse”, gaat Jan verder. ”Maar die verre verplaatsi­ngen, dat zag ik niet zitten. Hij is dan gaan sjotten bij Beringen, Lommel SK, Westerlo en nog heel wat andere ploegen in de Kempen. Maar ik ben altijd supporter gebleven van Tervant”, lacht hij. Probleem is echter dat Migel nu al twee seizoenen bij Flandria Paal speelt. “Als hij in de ploeg staat, ga ik natuurlijk kijken naar mijn zoon”, aldus papa Martens die sinds kort ook opa is geworden. “Maar in de mate van het mogelijke probeer ik toch een thuismatch van Tervant mee te pikken. Kwestie van een pintje te kunnen drinken met mijn kameraden he. Gelukkig speelt Tervant meestal op zaterdagav­ond zodat de twee te verzoenen zijn.”

Maar hoe je het ook draait of keert, vanavond zal hij kleur moeten bekennen als zijn Tervant het opneemt tegen de ploeg van zijn zoon, Flandria Paal.

“Ik ken zowel mensen bij Paal als bij Tervant”, zo probeert Jan het probleem te om- zeilen. “Ik draag als supporter geen kleuren. De twee ploegen blijven dit seizoen trouwens een beetje onder de verwachtin­gen. Ze kunnen allebei de punten goed gebruiken. Wie er wint, speelt voor mij geen rol. Als we maar een goeie match te zien krijgen”, probeert hij zich neutraal op te stellen, terwijl mama Martens op de achtergron­d roept: ik hoop dat Migel wint.

“Een gelijkspel zou ideaal zijn”, vult papa Martens nog snel aan. “Zeker als Migel bovendien zou scoren of een assist geven.” Nu ja, volgend seizoen stelt het probleem zich waarschijn­lijk niet meer als Tervant en Paal gefusionee­rd zijn en Migel daar nog voetbalt.

Jan MARTENS “Hij is 30 plus, he”, merkt papa Jan op. “Erg lang zal hij dus niet meer blijven voetballen. Maar zolang hij het doet, ga ik wel naar zijn matchen kijken. En die fusie? Ik zie dat wel zitten, maar het is niet aan mij om dat te beslissen. Als je er hier met de mensen over praat, komen de tongen los. Maar ik verschiet er niet van dat men zou fusioneren. Als inwijkelin­g heb ik makkelijk praten, dat weet ik. Het voetbal is overal aan ’t minderen. Er zullen in de toekomst meerdere clubs samengaan. Maar laat ons vanavond een feestje bouwen. Ik zie het best zitten. Ik speel na de match sowieso verlenging­en.”

Ik speel na de match sowieso verlenging­en

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jan Martens en zijn zoon Migel.
FOTO DICK DEMEY Jan Martens en zijn zoon Migel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium