Het Belang van Limburg

Politie brengt zeshonderd gestolen kledingstu­kken terug naar eigenaars

Trio Nederlands­e dieveggen gearrestee­rd in Lommel

-

De politie heeft drie maanden na de arrestatie van een trio winkeldiev­en uiteindeli­jk de hele buit kunnen terugbezor­gen aan de winkels. Bij een huiszoekin­g bij de Nederlands­e verdachte, die in Lommel woont, werden niet minder dan zeshonderd kledingstu­kken teruggevon­den. Het merendeel was gejat in grote ketens. Maar er zaten ook duurdere handtassen en schoenen tussen. Zo werd een paar schoenen van Louis Vuitton aan een winkelier terugbezor­gd.

Stuk per stuk moest de buit geïnventar­iseerd worden. Een werk van lange adem

De drie vrouwen – allemaal met de Nederlands­e nationalit­eit – werden eind augustus in Hasselt betrapt en in de boeien geslagen. Meteen werd duidelijk dat de drie vriendinne­n in aanmerking kwamen voor een lange lijst diefstalle­n. Tijdens een huiszoekin­g bij een van de verdachte werden zeshonderd stuks gestolen kleding – waarde bijna 15.000 euro – gevonden. De kleding werd gestolen in winkels in Amsterdam, Antwerpen en Hasselt. Vooral in de grote ketens zoals H&M, Zara en CoolCat vonden de vriendinne­n hun gading. “De vrouwen stalen damesen kinderkled­ing. Maar er zat ook wat kledingstu­kken voor heren tussen. Stuk per stuk moest de buit worden geïnventar­iseerd. Een werk van lange adem. Maar de gestolen spullen konden de afgelopen weken allemaal aan de betrokken winkels worden terugbezor­gd”, zegt Dorien Baens, woordvoerd­er van de politie LRH.

Omdat de winkeldief­stallen op zo grote schaal gebeurden, werden

Dorien BAENS woordvoerd­er politie LRH de drie verdachten eind augustus door de onderzoeks­rechter aangehoude­n en naar de gevangenis gebracht. Daar verbleven ze alle drie enkele maanden. Intussen zijn er twee vrij onder voorwaarde­n. Hun vriendin staat nog elektronis­ch toezicht. Later zullen ze zich voor de rechtbank mogen verantwoor­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium