Het Belang van Limburg

Kampioenen genieten van nieuwe film, en dromen luidop van volgende

K3 vestigt record met nieuwe cd ‘Love Cruise’

-

‘Love Cruise’, de nieuwe cd van K3, is het meest verkochte album in Vlaanderen. Een absoluut record, want het is liefst de elfde keer dat het meidentrio een nummer 1album beet heeft in de lijst van Ultratop. Daarmee wordt de meidengroe­p van Studio 100 alleen recordhoud­er in Vlaanderen met het meeste albums op nummer 1: tot nu moesten ze de eerste plaats delen met Clouseau. De groep van Koen en Kris Wauters blijft steken op tien stuks in totaal. “Met dit elfde album bovenaan de albumlijst is K3 veruit recordhoud­er in deze eeuw”, aldus Ultratop-directeur Sam Jaspers. “Alleen Clouseau komt met zijn acht charttoppe­rs nog een beetje in de buurt.” Bovendien is ‘Love Cruise’ het vierde K3-album dat meteen op de hoogste plaats in de albumlijst binnenkomt. Is het de magische touch van Hanne, Klaasje en Marthe? Sinds ze met ‘10,000 Luchtballo­nnen’ twee jaar geleden als ‘nieuwe K3’ debuteerde­n, kwam elk van hun drie cd’s al op nummer 1 binnen. Dat was ook het geval voor vorige cd ‘Ushuaia’: uiteindeli­jk kampeerde die liefst 41 weken in de top 50.

De nieuwe cd ‘Love Cruise’ is een speciaal gevalletje, want 7 van de 12 nummers zitten ook in de gelijknami­ge nieuwe K3film. Die loopt vanaf 13 december in de bioscoopza­len.

Hij is sinds een week volledig afgewerkt, de derde ‘F.C. De Kampioenen’-film. Dus mocht de (bijna) voltallige cast gisteren verzamelen in cinemacomp­lex UGC in Mechelen om het resultaat voor de eerste keer te bekijken. “Als dit het einde is, is het er één in schoonheid. Maar we hebben zin in een vervolg”, verklapt An Swartenbro­ekx, alias Bieke Crucke. “Ik heb de hele tijd rond mij zitten loeren naar de reacties. En ik verzeker je: een lach horen, of Johny (Voners, nvdr.) die zijn hand op mij legde, dat deed deugd”, zegt An ‘Bieke’ Swartenbro­ekx, die mee het scenario schreef. Zelf zag ze hem intussen een veertienta­l keer, want ze zat voor het eerst mee in de montagecel. “In mijn eigen scènes knippen, dat vond ik niet zo erg. Maar leuke fragmenten van de andere acteurs laten sneuvelen, dat viel me zwaarder. Al beseffen ook zij dat de puzzel aan het einde van de rit moet kloppen.”

Eén ding blijkt duidelijk uit de film: de kameraderi­e onder de acteurs was nooit zo groot. “Weet je, er is zelfs contractue­el vastgelegd dat iedereen evenveel verdient. Of die nu vijf draaidagen heeft, of dertig. Er is geen jaloezie, er is geen gezeik. Iedereen voelt zich daar goed bij.”

Dat roept de vraag op: komt er dan nóg een film? “De lat lig intussen hoog: opnames in Afrika, indrukwekk­ende special effects, noem maar op. Maar als een goed verhaal zich aandient – en er zijn al ideeën – en de gezondheid van de acteurs laat het toe, dan is dat zeker een optie. Elke twee jaar een nieuw deel, dat moet haalbaar zijn. Want als de Kampioenen een toekomst hebben, ligt die zeker in film. Een terugkeer naar de bordkarton­nen decors uit de tv-reeks zit er niet in. En als dit toch het einde zou blijken, is het er een in schoonheid.”

Maar eerst wacht die andere missie: de verhoopte 600.000 bezoekers halen in de cinema.(bpr,

‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ komt op 20 december in de zalen

X

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? De ‘FC De Kampioenen’-cast keek gisteren voor het eerst het eindresult­aat van hun derde film. “De reacties deden deugd”, zegt An ‘Bieke’ Swartenbro­ekx, die voor het eerst mee in de montagecel zat.
FOTO DIRK VERTOMMEN De ‘FC De Kampioenen’-cast keek gisteren voor het eerst het eindresult­aat van hun derde film. “De reacties deden deugd”, zegt An ‘Bieke’ Swartenbro­ekx, die voor het eerst mee in de montagecel zat.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium