Het Belang van Limburg

“Raoul is een vriend en die laat je niet vallen”

Notaris Vreven kookt na uitzitten van straf in Truiens pop-uprestaura­nt

- Thomas JANSEN

Raoul Vreven is weer terug in ‘zijn’ Sint-Truiden. De voormalige notaris werd in 2013 veroordeel­d wegens gesjoemel en het verduister­en van 2,5 miljoen euro. Sinds 17 november kookt hij in de NACC-bar op de Grote Markt, een tijdelijk sollicitat­iecafé en -restaurant van het Limburgse bedrijf Callexcell. “Raoul is een vriend”, zegt Karin Van De Velde, CEO van Callexcell. “Ik ben ook heel boos op hem geweest, maar een vriend laat je niet vallen.” Callexcell, dat gevestigd is op Stayen, is dringend op zoek naar 120 extra werknemers. Om meer sollicitan­ten aan te trekken, opende het bedrijf op 17 november een pop-upcafé, de NACC-bar. Daar kunnen geïnteress­eerden een maand lang terecht voor een gesprek en informatie, medewerker­s en klanten van het bedrijf kunnen er op uitnodigin­g ook eten. Toen een gedupeerde, die liever anoniem blijft, Raoul Vreven aan het werk zag als kok in de NACCbar, begon hij ook te koken, van woede. Dat iemand net in de stad waar hij zoveel mensen heeft opgelicht aan de slag gaat, schoot bij het slachtoffe­r in het verkeerde keelgat.

Interim

CEO Karin Van De Velde heeft begrip voor dergelijke reacties, maar wijst erop dat iedereen ondertusse­n vergoed is. “Het is nu acht jaar geleden, het leven is veel te kort om gefrustree­rd te blijven. Iedereen verdient een nieuwe kans, ook Raoul. Onze grootvader­s hebben samen in een concentrat­iekamp gezeten, onze vaders waren bevriend, en ook Raoul en ik zijn goede vrienden. Uiteraard ben ik ook heel boos geweest op hem, maar een goede vriend laat je niet vallen.”

Van De Velde had naar eigen zeggen verwacht dat er reactie zou komen. Toch heeft ze niet getwijfeld om de ex-notaris in dienst te nemen. “Raoul heeft vijf à zes jaar geleden de moed gehad om zijn leven opnieuw op te bouwen. Hij nam een job aan in een restaurant in Knokke, helemaal onderaan de ladder. Dat doet hij nog steeds, maar in de winterperi­ode is het daar wat rustiger. Ook voor mij was het niet evident om een kok te vinden voor de beperkte periode van één maand. Raoul maakt zowel hapjes, fingerfood als eten voor 20 à 25 man tegelijk en werkt hier met een interimcon­tract. Op die manier help ik ook zijn kinderen. Als niemand hem werk geeft, krijgt hij dopgeld, en dan betalen u en ik voor hem. Wel, nu betaal ik alleen.” Blijft de vraag of Vreven ook spijt heeft. “Dat moet je aan hem vragen, maar ik denk wel dat hij het anders zou gedaan hebben. Wat ik daarmee bedoel? (twijfelt) Laat ik het gewoon daarbij houden.” Raoul Vreven zelf verkoos om niet te reageren op zijn nieuwe job.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Karin Van De Velde van Callexcell begrijpt de reacties van gedupeerde­n die Raoul Vreven aan het werk zien in de NACC-bar. “Maar iedereen is vergoed.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Karin Van De Velde van Callexcell begrijpt de reacties van gedupeerde­n die Raoul Vreven aan het werk zien in de NACC-bar. “Maar iedereen is vergoed.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium