Het Belang van Limburg

Excuses na moppen over zuurgooier in ‘De Slimste Mens’

-

HASSELT -

Enkele moppen van jurylid

Jonas

Geirnaert

(foto) in

‘De Slimste

Mens ter

Wereld’ over de zuurgooier van de Delhaize, zijn niet in goede aarde gevallen bij het slachtoffe­r en haar familie. Voor slachtoffe­r Marina Tijssen (54) kwamen de moppen hard aan. “Mijn vrouw heeft tal van operaties ondergaan en gaat nog altijd naar een psycholoog”, zegt haar man Frank. “Waarom lachen met het persoonlij­k leed van iemand?Je lacht toch ook niet met de slachtoffe­rs van de aanslagen van 22 maart? Ik ga de makers hierover schrijven.”

Ook Delhaize betreurt de uitspraken. En Oscare, een nazorgcent­rum voor mensen met brandwonde­n, heeft excuses geëist. “Ik begrijp dat humor, satire of sarcasme nodig zijn. Maar je moet een groep mensen, die zware littekens hebben, niet zomaar schofferen.”

Zender Vier excuseerde zich in naam van de programmam­akers. “Het uitgangspu­nt van ‘De Slimste Mens’ is dat er met alles en iedereen kan worden gelachen”, reageert woordvoerd­er Kristof Demasure. “Het is nooit de bedoeling geweest om iemand persoonlij­k te kwetsen. Zeker niet met absurde grappen, wat hier het geval was. Maar als mensen zich aangesprok­en voelen, kunnen wij ons enkel nederig tegenover hen excuseren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium