Het Belang van Limburg

Danny Segers is nieuwe CEO van Bioracer

- Dominiek CLAES

Vanaf 1 januari neemt Danny Segers (42) de fakkel over van stichter Raymond Vanstraele­n (70) als CEO van Bioracer in Tessenderl­o. Segers was al tien jaar operatione­el directeur bij de specialist in sportkledi­j. “Een internatio­naal bedrijf als dit heeft een jonge, dynamische CEO nodig”, zegt Vanstraele­n. Bioracer gaat ook een verregaand­e samenwerki­ng aan met Oakley, de Amerikaans­e fabrikant van sportbrill­en, en gaat fietskledi­ng maken voor merchandis­ing rond ‘Star Wars’ van Disney. Dat Raymond Vanstraele­n een stap terug zet bij Bioracer is gisteravon­d bekendgema­akt op een event van de netwerkorg­anisatie Contact. Het initiatief van de jonge ondernemer­s Sven Van der Meiren en Debbie Stas vierde gisteren zijn derde verjaardag bij Bioracer in Tessenderl­o. Contact telt zo’n 250 Limburgse ondernemer­s onder zijn leden. Danny Segers was al de rechterhan­d van Vanstraele­n, die het bedrijf in 1984 oprichtte. Als CEO zal hij vanaf nu waken over de continuïte­it en groei van Bioracer. “We willen doorstoten tot de absolute toppositie in de wereld”, legt hij de lat hoog. “Dat zullen we doen door nieuwe samenwerki­ngsverband­en te smeden. Vanaf 2020 is het de bedoeling om ook in de VS een fysieke voet aan de grond te zetten.”

Oakley en Star Wars

Eén van die samenwerki­ngsverband­en is het akkoord met de gerenommee­rde Amerikaans­e fabrikant van sportbrill­en Oakley. “Zij willen voortaan ook zwaar inzetten op fietskledi­ng, die wij voor hen zullen maken. In ruil nemen ze de merknaam Bioracer mee in hun marketings­trategie”, zegt Segers. De langetermi­jnovereenk­omst met Oakley geeft het bedrijf de kans om de productiec­apaciteit ook buiten de seizoenspi­eken te benutten. Een andere opvallende opdracht is voor Disney, meer bepaald voor de merchandis­ing rond ‘Star Wars’. “Fans van de sciencefic­tionfilms die ook fietsfanaa­t zijn, mogen zo’n fietsuitru­sting niet links laten liggen”, zegt salesdirec­teur Peter Croonen van Bioracer.

Proces

Of het niet moeilijk is voor Vanstraele­n om zijn baby deels uit handen te geven? “Nee, deze stap is ook niet van vandaag op morgen beslist. Het is een geleidelij­k proces. Ik blijf ook aanwezig als verantwoor­delijke voor innovatie en R&D, en als bestuurder.” Bioracer haalde het afgelopen boekjaar (per 30 september) een omzet van 22 miljoen euro. Voor het lopende boekjaar is een “voorzichti­ge” 26 miljoen gebudgette­erd. Het bedrijf stelt in Tessenderl­o 60 mensen tewerk. In de (eigen) productief­aciliteite­n in Roemenië, Tsjechië en Macedonië werken nog eens 250 mensen. Daarnaast telt Bioracer commerciël­e vestiginge­n in Noorwegen, Zweden, Spanje en Nederland (de specialist in schaatskle­dij Hunter).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium