Het Belang van Limburg

“Toch een beetje zenuwen”

- Erik De GRUYTER

Met het laatste greintje energie dat hem restte, spurtte Edon Zhegrova na zijn verlossend­e penalty in de richting van het Genkse supporters­vak. Daar werd hij haast fijn geknepen. “Ik had nochtans aardig wat zenuwen toen ik aanliep voor de strafschop”, gaf de achttienja­rige debutant toe. Toch schoof hij als een echt ijskonijn de bal voorbij Colin Coosemans. Her en der werden nochtans de wenkbrauwe­n gefronst toen Edon Zhegrova zich als laatste naar de strafschop­stip begaf. Maar snel bleek dat lefgozer Zhegrova zelf gesollicit­eerd had om de laatste elfmeter voor z’n rekening te nemen.

“De trainer vroeg mij op de man af of ik zin had in de laatste strafschop”, fluisterde Edon. “Waarom niet? zei ik. Wat had ik te verliezen? Niets toch. Bovendien wilde ik beloond worden voor honderdtwi­ntig minuten hard werken. Toegegeven, ik zat er op het laatste echt door. Maar toch wilde ik niet opgeven.”

Kosovaarse Messi

Debuteren in een belangrijk­e bekermatch, Edon Zhegrova was er opgetogen over. “De cup is toch altijd iets speciaal. Ik moet zeggen dat mijn maats mij heel goed doorheen de eerste periode geholpen hebben. Clinton Mata en Thomas Buffel spraken voortduren­d op me in, dat gaf me een goed gevoel.”

De Genkse aanwinst van Kosovaarse afkomst wordt in zijn directe omgeving reeds vergeleken met niemand minder dan Lionel Messi... Maar daar repte de vaardige tweevoetig­e winger achter de kazerne liever geen woord over.

“Ik heb nog veel werk voor de boeg. Fysiek moet ik groeien. Daarom geef ik op training iedere dag het beste van mezelf. Ook al moet ik toegeven dat ik niet ontevreden ben over mijn debuut.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium