Het Belang van Limburg

Hein: “Dit is een schande voor Standard”

-

Hein Vanhaezebr­ouck had na afloop zijn buik vol van het gedrag van zijn Standard-collega Ricardo Sa Pinto. “Ik had geen problemen met het Standard op het veld, maar wel dat van ernaast. Dit gedrag is een schande voor die club.” De Standard-trainer zat in de slotfase niet in de dug-out, maar wel op de grond van het veld. Een bijzonder vreemde situatie. “Wat kan je daar nog op zeggen?”, vroeg Hein Vanhaezebr­ouck zich af. “Het is toch elke week van hetzelfde. Dat is comedy capers. Ik heb tegen de mensen van Standard gezegd dat dit een schande voor hun club is. Dit heb ik echt nog nooit gezien. Dat er uiteindeli­jk maar zes minuten is bijgedaan is ronduit belachelij­k. Dat hadden er zeker vijftien moeten zijn. Elke dertig seconden lag er een Stan- dard-speler op de grond. Onze eigen supporters? Buiten de incidenten met de projectiel­en ben ik tevreden over hun steun”, aldus de Anderlecht-coach.

Hoofdrolsp­eler

Sa Pinto arriveerde op de persconfer­entie toen Vanhaezebr­ouck al was vertrokken. Hij noemde de zege verdiend. En dat theater door een bekertje bier? “Ik voelde iets zwaar vallen op mijn voet, maar ik zag niet wat het was. Mijn voet en been waren doorweekt, maar ik wist niet wat het was. Dat is gewoon schandalig. Ik deed niets om tijd te winnen, net zoals mijn team niets deed om tijd te winnen. Opeens moet ik het veld verlaten. Dat snap ik echt niet. Vandaag wordt er iets op mijn voet gesmeten, morgen krijg ik een glas tegen het hoofd.”

Toen Sa Pinto werd geïnformee­rd over de comedy capers-uitspraak van Vanhaezebr­ouck reageerde hij als volgt: “Misschien is hij boos omdat hij niet doorgaat. Collega’s moet je respectere­n en beschermen! Ik zal dat bij hem doen wanneer ze iets naar hem gooien. Vond hij zes minuten extra tijd te weinig? Moesten het er vijftien zijn? Waarom niet twintig? Of tot Anderlecht scoorde zeker?”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Vanhaezebr­ouck.
FOTO PHOTO NEWS Vanhaezebr­ouck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium