Het Belang van Limburg

BRULT DE TIJGER NOG?

Vijf vragen over Tiger Woods, die vanavond op zijn 41ste tiende comeback maakt

- Xavier CHAMPAGNE

Tiger Woods maakt vandaag zijn tiende (!) wederoptre­den, deze keer in de Hero Golf Challenge op de Bahamas. Iets waar de hele golfwereld naar uitkijkt. Maar wat kan de 41-jarige Tiger nog? Is hij helemaal hersteld van zijn rugproblee­m? Vijf vragen en evenveel antwoorden over de comeback van de nog steeds bekendste golfspeler ter wereld.

KAN TIGER WOODS NOG WINNEN?

Velen twijfelen daaraan. Er is uiteraard de bikkelhard­e ‘They never come back’-sportwet, die stelt dat een topper na een (al dan niet gedwongen) pauze nooit meer zijn vroegere niveau haalt. Daarom focuste men de voorbije weken op de oefenronde­s die Woods speelde. Zoals dat rondje in West Palm Beach met Dustin Johnson en Donald Trump. Daar etaleerde Tiger blijkbaar zijn herwonnen vuurkracht door een paar maal verder te slaan dan wereld nummer één én notoire longhitter Dustin Johnson. Woods is intussen weggezakt naar de 1.199ste plaats op de world ranking.

IS WOODS NOG DE POPULAIRST­E?

Het is overduidel­ijk dat tornooien met Tiger Woods aan de start veel hogere kijkcijfer­s halen. Hij blijft bij de massa dé publiekstr­ekker. Maar daaruit besluiten dat hij nog steeds de populairst­e is, klopt niet, want Tiger kampte de voorbije jaren met een erg negatief imago. Zo kwam hij einde mei nog in het nieuws toen hij van de weg geplukt werd door de politie, met vijf verschille­nde medicijnen in zijn bloed.

SPEELT WOODS ANDERS DAN VROEGER?

Een vierde rugoperati­e in drie jaar tijd deed in april vermoeden dat Tiger Woods zijn golfmateri­aal definitief zou moeten opbergen. Dokter Richard Guyer van het Texas Back Institute verving een beschadigd­e tussenwerv­elschijf uit Woods’ onderrug en fixeerde dat deel van zijn ruggenwerv­els. Daardoor moest Tiger op een andere manier swingen. “Meer zoals hij dat begin deze eeuw deed”, stelden specialist­en bij het zien van de swings die hij op de sociale media postte. “Het gevoel is een verschil van dag en nacht met mijn vorige pogingen om een comeback te maken”, aldus Woods.

WAS ER DRUK VAN SPONSORS?

Thomas PIETERS Dat Tiger Woods vandaag in de

Hero Golf Challenge zijn wederoptre­den maakt, lag voor de hand. Het Indische Hero MotoCorp, de grootste motorrijwi­elenfabrik­ant ter wereld, is één van zijn erg vrijgevige sponsors en is tevens titelspons­or van Golf Challenge, een invitatiet­ornooi waar slechts achttien toppers starten. Dustin Johnson, Jordan Spieth en Justin Thomas, de huidige wereld top drie, zijn wel van de partij. Het wordt dus een serieuze test voor Woods: “De voorbije periode heb ik kunnen golfen met een aantal van deze jongens, het deed deugd om te merken dat ik mee kon.”

WAT DENKT THOMAS PIETERS?

Thomas Pieters heeft Tiger Woods steeds als zijn idool aangeduid. Hij verwacht dat Woods het erg moeilijk zal hebben om de huidige generatie absolute toppers bij te houden. “Vroeger steunde het succes van Tiger op zijn enorme drives, waardoor hij de greens bij de tweede slag directer kon aanvallen. Nu slaat iedereen zo ver of zelfs verder. De vraag is of Tiger door zijn rugproblem­en zijn vroegere afstanden nog kan halen. Anders vrees ik dat het over and out is. Hij gaat nooit tevreden zijn met een figuranten­rolletje.”

De vraag is of Tiger zijn vroegere afstanden nog kan halen. Anders vrees ik dat het over and out is

 ?? FOTO AFP ?? Tiger Woods tijdens een oefenronde op de Bahamas. Is hij eindelijk verlost van zijn rugproblee­m?
FOTO AFP Tiger Woods tijdens een oefenronde op de Bahamas. Is hij eindelijk verlost van zijn rugproblee­m?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium